香港已死,移民討論(2)

441 回覆
29 Like 26 Dislike
[url]有冇移民撚討論 https://lihkg.com/thread/234021/page/1?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
接上個post

我係澳洲working visa而家
想靠技術移民澳洲嘅巴絲打可以問我

其他國家都可以一齊傾
睇見香港立法會咁都唔想返香港
嚟緊年尾搬去美帝 好緊張

9月去美帝讀書 希望grad左留到喺果度
講下技術移民條件先
最起碼ielts全6
唔識英文就唔洗諗啦
讀好d英文先諗下一步
識英文但無技術嘅可以黎澳洲讀嘅
真係有心移民請先自行google stsol表同mltssl呢兩個職業列表睇下咩職業啱自己移民
https://www.border.gov.au/Trav/Work/Work/Skills-assessment-and-assessing-authorities/skilled-occupations-lists/combined-stsol-mltssl
自己上澳洲移民局睇啦
好多人用457 186 187 189 190 489呢幾個visa黎技術移民嘅
每個都有唔同要求
都係靠你自己google了解左先有問題就係度傾啦

讀咩先?

你會唔想返嚟

讀咩先?

phd
推到上熱門
留名
年尾過日本讀書,讀完唔知可以點
岩岩fg
女仔好似真係靠嫁最易
但我想讀master 之後移

你一講我又諗到一個無錢無技術英文廢都可以移民澳洲嘅方法
就係女嫁鬼佬
男娶single mother

女嫁鬼好易唔多講
男你肯買一送一養兩件
俾心機返工賺錢貼女
係可以係centrelink出面洗錢溝單親媽媽結婚移民
越肥越醜越容易 但好大犧牲
Tvpad死左機 有咩新型號推薦😭
[url]有冇移民撚討論 https://lihkg.com/thread/234021/page/1?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區[/url]
接上個post

其他國家都可以一齊傾

我都想技術移民
宜家夜晚半工讀緊青大。。。
但份糧唔夠去wh
講下技術移民條件先
最起碼ielts全6
唔識英文就唔洗諗啦
讀好d英文先諗下一步
識英文但無技術嘅可以黎澳洲讀嘅
真係有心移民請先自行google stsol表同mltssl呢兩個職業列表睇下咩職業啱自己移民

姐係要讀返啲英文。。。
Tvpad死左機 有咩新型號推薦😭

仲睇tvb呢d垃圾?
年尾過日本讀書,讀完唔知可以點

不過學開日文我都係比較想日本。。。
有冇移民撚討論 https://lihkg.com/thread/234021/page/1?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區
接上個post

其他國家都可以一齊傾

我都想技術移民
宜家夜晚半工讀緊青大。。。
但份糧唔夠去wh

可以邊wh邊賺
我4年前都係澳洲workibg holiday開始

姐係要讀返啲英文。。。

唔識英文就要有錢
唔係移左都生存唔到
有冇加拿大巴打分享下
接上個post

其他國家都可以一齊傾

Have you considered learning a trade ( preferably plumber, electrician)???? At one point I thought it might not be a bad idea after all getting into trade school because trades are needed everywhere. I was told that Canada is expensive for its tradeschools.

BTW how long have you been in AU?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞