香港已死,移民討論(2)

441 回覆
29 Like 26 Dislike
1. 澳洲189 visa employment reference
用 公司出既 reference letter (w/o job duties) 再加 上司簽既 statutory declaration 補番job duties
咁得唔得?

2. 同一公司升左幾個grade, 係咪每個grade 都要寫job duties?
3. reference letter 個 salary 係最後 salary , 定係在職期間每年個變化都要寫埋?
4. 糧單係咪每個月都要俾佢,十年咪有百幾張要scan?
5. 銀行月結單係電子版pdf , 係咪直接upload 就得?
6. 稅單淨係留低呢三年既,之前個啲可以補領嗎?

入fb呢個group問d專業agent好d
要用英文同搵d唔收錢嘅
民已移,結婚生仔。
定居唔番香港,唔講政治,
又濕又熱,人多車多空氣差。
讀書又填鴨,又大壓力。
再加政治前途食得屎,
見泛民得啖笑,
見熱狗青城,想打爆電腦。
快d一國一制啦。wfc

移到邊個唔想移
好多無錢無能力又唔肯捱得個講字
我屌,俾巴打開左(2)先

有冇巴打係同外國籍既女女結婚入籍架

有朋友為左pr溝單親媽媽😳
有冇移民撚討論 https://lihkg.com/thread/234021/page/1?ref=ios - 分享自 LIHKG 討論區
接上個post

我係澳洲working visa而家
想靠技術移民澳洲嘅巴絲打可以問我

其他國家都可以一齊傾
睇見香港立法會咁都唔想返香港

Have you considered learning a trade ( preferably plumber, electrician)???? At one point I thought it might not be a bad idea after all getting into trade school because trades are needed everywhere. I was told that Canada is expensive for its tradeschools.

BTW how long have you been in AU?

上次搵plumber通渠
唔洗半個鐘收我120澳紙
係澳洲呢d絕對好搵
我同你名一樣係做按摩師
有牌按摩師一樣好搵 年薪可以5至6萬
我黎左澳洲4年
兩年working holiday
加一年半讀書
加半年working visa
仲有3年半 之後就諗轉pr

有2個問題想問.

你working holiday 除左按摩師重做過咩工? 搵唔搵到原本係做緊果行. 我做IT的

其實係唔係不斷EXTEND VISA夠7年就得?

有猜得比我溝

有冇得比我溝
有冇加拿大巴打分享下

加拿大難左好多
多謝大陸狗啦
有冇加拿大巴打分享下

唔好住Toronto downtown,好撚殘好多大陸人

Scarborough 唔係重多?
好耐無翻去

起碼冇咁殘,又冇咁多乞丐,downtown日光日白都會有醉酒佬r你比錢佢

係dollar Rama
有冇移民歐洲嘅巴打分享下

知有個朋友去讀MASTER跟著搵到野做.佢有 employer sponsored visa.
不過一定要識french,german, spanish 要睇你去邊
有冇加拿大巴打分享下

唔好住Toronto downtown,好撚殘好多大陸人

Scarborough 唔係重多?
好耐無翻去

起碼冇咁殘,又冇咁多乞丐,downtown日光日白都會有醉酒佬r你比錢佢

係dollar Rama

成日門口都有幾個訓係到
有冇加拿大巴打分享下

加拿大難左好多
多謝大陸狗啦

易咗
Express entry合格分之前跌到41X,上年冇450+唔駛諗

有親戚又加分 重未計省提名
有冇巴打一齊考美軍

知有個朋友去讀MASTER跟著搵到野做.佢有 employer sponsored visa.
不過一定要識french,german, spanish 要睇你去邊

我本身識識地 spanish ,有咩好處

想移民過去荷蘭
自2014 香港都已經死左好多次 仲犀利過耶穌呀 要移民一早移左啦

你估移民話咁易咩?好多嘢要搞
例如技術移民本身唔夠分就要諗計加分,搞兩三年真係唔出奇

Agger

想移民過去荷蘭

+1
藍領「HVAC」直接飛去澳洲搵工,成功率高唔高!

利申:英語好差
有冇加拿大巴打分享下

加拿大難左好多
多謝大陸狗啦

易咗
Express entry合格分之前跌到41X,上年冇450+唔駛諗

上兩年唔係收緊咩

有冇得比我溝

個女仔係鬼妹?真係會受溝?唔介意我問下佢地幾歲ma
有冇加拿大巴打分享下

加拿大難左好多
多謝大陸狗啦

易咗

上兩年唔係收緊咩

你聽邊個講?2年前新政府主張增加移民。今年target創新高,不過主要比咗家庭團聚同難民。技術呢邊無變到

有冇得比我溝

十足十啲大陸女人為左黎香港而嫁呀伯

真係

比政府發現假結婚 隨時可以收返居留權 即時遣返

有冇得比我溝

十足十啲大陸女人為左黎香港而嫁呀伯

真係

比政府發現假結婚 隨時可以收返居留權 即時遣返

認真溝返件囉各位巴打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞