PS5 機主討論區 (78)任買點解唔買多幾部

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
lm
我用緊
戴得幾舒服 但如果你頭圍大就不太建議買
耳機罩唔係皮已經加分又唔會焗
係ps5上用聽聲辨位冇問題 音質表現合格
係電腦上用有自家software可以自己調低音高音等 音質會較好 但如果你打算用嚟聽歌兼對音質有要求
咁要買二千尾以上耳機 呢隻唔啱你
收音咪都收得好清晰 但會連遠方人聲打字聲都收得幾清楚
如果你屋企都幾嘈呢隻耳機未必啱你
咪降噪做得唔錯 風扇聲雨聲都隔到(開到三度風扇都會聽到少少)
電量非常夠用一整天完全冇問題
總結嚟講只為打機用呢隻都唔錯
同價位又比佢好我講唔出有邊隻
但如果你比較高要求最好添多一倍以上價錢買好少少
而家唔係出咗隻nova 7p咩點解仲打算買7p+
只係差幾百
多謝巴打詳細分析

想問下收音咪嗰度係點,即係如果join party, 朋友會連打字聲都聽到?同降噪咪有喵分別?

另外我都唔知仲有nova, 等我睇下先
我用緊茶軸keyboard 隊友係聽到
Nova 7p官網話可以cancel埋 實際得唔得要問用過既巴打
唔該巴打,我都睇緊reddit comment, 見啲人話7P+ 好似舒服啲。但nova 有埋Bluetooth 連電腦又幾有用

我對音質唔高要求,所以都係響舒服同方便中間揀一個
7p+條膠帶係可以自己較長短
應該係會舒服啲
Sony買左既大家收唔收到取貨detail既第二個email
應該未到貨 佢寫到貨先再通知
想問下ps5原裝hdmi線係咪唔支援2160p/HDR
一開HDR佢迫我轉返1080p
hdmi 2.1
available for Dynamic HDR with 4K120Hz or 8K70Hz in theory
呢隻好夾人,因為主打劇情同行路。
評價好極端
如果有Join ps plus extra既包埋
如果你追求戰鬥場面多既,呢隻game加埋應該唔夠5份1內容係打。
其餘時間都係睇劇情同修橋補路,平時主角行路送貨已經係隻game主要既戰鬥系統
從來都冇諗過行路都可以咁好玩
真係好極端,我覺得超正,但有fd就覺得超垃圾
extra... 見有特價就join 返一年先

因為唔會玩ps 2 個d 舊game...
同埋新 game 只可試玩2個鐘...
第一次行上雪山之後播歌勁好feel
sonystore早兩日啲機變了已出貨狀態
香港就唔抵,日本PREMIUM包PS NOW比較抵
岩岩收mail,聽日12點就攞得
知唔知開到幾點
啱啱收到email
收工都4點
我要7點9左右先去到希望照比我拎
聽日拎機仲有咩accessories買埋好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞