PS5 機主討論區 (78)任買點解唔買多幾部

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
都成差唔多2年 switch都玩佐 唔想再玩多次
銷售數不似預期 冇計啦
我都係一路屌一路玩
你話好唔好玩見仁見智
但rise好似賣到近千萬,點都唔叫差
係奇怪卡錶咁快氹得掂老任,可以出喺其他機度
得world一半多少少
唔算差但不符合預期啦
Switch出既mh點都要多過ps掛
熱潮都過左啦 係fans既一早買左switch/pc版
sunbreak直頭pc switch同時出 限時獨佔都冇
有得過繼Switch版Save嘅話我狗衝呀
肯定無啦 switch都無得過去PC
獨佔期明顯已經完左,Capcom 點出係自己話事嘅。但假設依個消息係真以我嘅理解即係出年唔會有新作
將save 上傳到雲端...之後重設部ps 4...
影幾張相放上旋拍...

我部pro 買左一年多放$1500
mhrsb更新去到下年年中 再之後一年出
你預最快2024年夏天
Gamepass 人中之龍 = 正啊有排玩
PS 人中之龍 = 過氣game,PS無驚玩

無人會理 你係出面post一講 就比人咬係索粉垃圾
Rise入ps+都會玩
我好早都已經俾啲Xbot 擇哂名,無所謂

買未
ps5 2手碟真係無咩市場
攪到買左光碟版好似無咩用咁
有時見到有啲都幾平
依家部機都未係真任買, 機都未普及, 談何二手碟市場?
買光碟版點都叫做多個選擇
我攞嚟睇番n年前買落套nolan uhd boxset
有無師兄請試過同樣情況

琴日玩緊ps5 突然熄左機
見無過熱情況 之後重新開機
結果開唔翻

依家狀況係
用手製開機時 主機會正常著藍燈
但過兩、三秒後就無左藍燈
之後就熄機
而手製就狂閃藍燈 直到熄機

直頭安全模式都開唔到
又試過抆左插頭 等一個鐘再開都係無分別

上網睇話電源組可能壞左
想fact check下
有無師兄知道? 係咪應該送廠維修
有冇人買左backbone one playstation version可以講下用後感
PC 聯機好撚廢 成日搵唔到救援
呢樣switch 好太撚多
係ps 高級plus攪到二手市場收收地皮
而家淨新game/唔會上plus既game (r star 高達等)先有價
上carousell見到係好平,賤賣咁款但擺好耐都賣唔出同好少選擇
所以話買賣都好似無咩人,無市場
廠商就係想咁樣,唔係暫時唔得嘅話佢地連實體都想cut埋...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞