PS5 機主討論區 (78)任買點解唔買多幾部

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
ps5手制用電係咪快過ps4制好多?
ps5打一日就要差電,以前ps4可以打幾日
係啦
多左震動
PS4個POST唔知沉左去邊,所以喺呢度講下

話說今日部PS4中撚左藍燈「系統軟件發生嚴重錯誤」
Google過個個都話得重新安裝系統呢一招可以救得返
最後我手痕撳下重置設定竟然就咁開得返
只係無撚晒啲save同埋所有game要再update過
到底係發生左咩事
體感覺得PS4 嗰個虧啲
訂mhw火龍版pro好輕鬆wo個fd都訂到
係之後唔知做乜到到無貨
無解,所以要ps+ cloud save…
將會買美版機 唔知有咩要注意?例如包裝,係咪可以正常買game?
籃燈最大機會係入面隻牛或底板出現問題,加上本身ps4 散熱其實麻麻,可能過熱令到部分零件故障。
好彩呢排淨係拎嚟玩FIFA
internal淨係無左少少World Cup tournament進度
咁我諗都係過熱多
呢排個畫面成日玩玩下會freeze
個風扇又起晒飛咁
我自己部pro 17年買,今年年頭玩乜game把風扇都嘈到好似直升機咁,跟住我拆開成部機,見散熱膏已經完全乾透,heatsink 亦都積左塵,我清理好之後重新上返散熱膏,再換上新嘅底板電池,即刻靜番晒,又可以用多5年
係外國玩?定香港?除佐個插頭其他野都一樣
手制震動set low
啲人成日臨急抱佛腳 有話題先爭住買嚟玩
ok thx,試下先
980pro
唔係有災情咩
舊機過新機有咩要注要??
save up晒上cloud就得
其他野 新機係PSN重新down過仲快
舊機既digital game 係咪會auto upgrade 上p5 version ?
down嗰陣會問你要4定5版
唔係所有game都有得免費upgrade
最後一隻好似己經係horizon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞