PS5 機主討論區 (78)任買點解唔買多幾部

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
我PS5 + steam deck + 3080 + Switch (唔係成日玩)
佢預咗一大筆銀彈同PlayStation打 應該唔使同佢擔心

咪放長雙眼睇佢哋兩間大公司嘴炮到幾時 我哋食花生
當初買switch就係mhxx, 之後得odyssey, splatoon同mhr/sb
我係為咗Xenoblade 系列同BOTW
只為pokemon
最後應該會傾掂數, 大家一齊加價
正常 做生意唔係開善堂 唔使鬥氣
整埋連豬都睇唔出反串po
其實呢段野係我打嘅.......
真心就算買xbox都建議買XSX
XSS呢啲過氣科技都買,倒不如買返PS4 Pro
咁出多個型號都無壞
佢似係想搶 switch 嗰啲輕鬆玩家嘅市場
咁總有人只係用房嘅細電視嚟玩, 唔需要 4K 60fps
但係 MS 最好就係表達清楚個分別, 唔好搞到有人中伏
當初宣傳有冇話同xsx一樣我就唔知,我淨係知唔少人都信咗ps5 行到4K 120 fps,現實係native 4K好多時30fps
如果廳齊機
房放部xss 收埋電視背啱啱好
繼續吹呀
嗰陣舖天蓋地式XSX 12T RDNA2 屌打PS5 9T RDNA1.5
然後你話啲人當時係信PS5畫面會好過XSX
真係唔知,有咩問題?
我冇話ps5畫面好過xsx喎
我淨係知唔少人都信咗ps5 行到4K 120 fps,現實係native 4K好多時30fps
唔係話你信,係你提出嘅論點話有好多人信

你係咪荷蘭叻黎,我唔信 我唔知 我睇唔到
呢樣xsx都一樣架講經咩
我有話唔一樣?
不如話8K
個盒大大隻8k 但完全冇8K
問題係個performance到,唔係淨係畫質低d既問題,get唔get?E家分2部人地就一定優先optimize主要果部,就係咁簡單
要接受到畫質/效能/容量低先好買,就係咁
咁樣玩你通常d game 買邊個版本?
PS5
買得都預咗,我有ps5,買多部xsx玩xbox啲game都唔錯,起碼玩gears5,halo仲好smooth。
Ps plus 升級既遊戲目錄,我用ps5 dl完,可以再用ps4 dl 黎玩?
可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞