PS5 機主討論區 (78)任買點解唔買多幾部

1001 回覆
4 Like 9 Dislike
我完全理解,就係怕你用左轉頭後整死個usb 頭 因為冇保證
我都係諗住插番去自己電掣d usb位
唔會插主機度
因為想就擺位
可以一試,理論上轉頭正常過電冇問題
thanks ching
想買個mon Ps5 用 筆直二千內有咩介紹
索尼互娛總裁表示PS5供貨問題已解決
本月起日本等亞洲區穩定發貨

真係大貨任買
二千就求其
真,買spec睇落最好果隻就夠,呢個價部部差唔多,最多睇埋有無speaker
2千內又要4K的話應該選擇都唔多
佢只係話PS5用,無話要4k
仆你個街Sony 個ps5跟條hdmi唔係2.1嚟 唔怪之得個mon 係咁跳到冇咗HDR

有冇hdmi2.1線推介
4k好似直頭無, 最平都要$2000幾
跟機條線係2.1, 冇補充
一定係2.1
真係2.1嚟咩
https://youtu.be/SC2kVsubQnQ

實測原來又唔係
你點樣check到唔係2.1
傻仔,自己on9 仲鬧人,google 又唔識用
如果條線唔係2.1, 根本出唔到4K120/VRR, 本身PS5係出得32gbps, 條線識飛都冇用

兩年前digital foundry已經講左係2.1 compliance
https://mobile.twitter.com/dark1x/status/1324745919183654913
條線係customize到剛好用得晒佢啲feature
點同公制啲2.1線比
其實拎住48gbps呢個速度o黎講, 唔止係線, 好多2.1 amp都要拎去堆填區
如果連PS5 應該同HDMI 2.1 既輸出同級,但你拎條線連其他device,個bandwidth 可能唔夠。
其實都係睇你output點set, 4k144 mon你真係開到4k144咪唔夠, 你開4k120應該冇問題, 但你有錢打機開到4K144, 唔好折磨PS5跟機條線啦
究竟耳機買 3D PULSE 好定 INZONE H7
大家都support tempest 3d
睇好多 Review, PULSE 3D 同 PS5 功能上個integration 好d
但音質麻麻

INZONE 相反
音質好d又唔會甩皮
但同 PS5 個 integration 差幾皮
EQ冇得係 PS5 較
要用PC app 先較到, 但冇理由轉隻game 都要駁一駁PC 較掛
更何況冇win 機

利申: 剩係用係PS5睇戲打機
tempest 3d <--你插咩耳機落去都Support
兩隻野都唔同定位, 價錢差成倍
有budget一定係上H7
EQ唔較都唔會死人

利申: 用緊steelseries 7p
有無人真係訂到 Apita 嘅貨,又真係收到通知可以明天取貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞