[集中討論]京都Collection

552 回覆
30 Like 1 Dislike
會去鐵路博物館

梅小路?

盡量一日內行埋伏見稻荷, 清水寺, 嵐山

何苦咁行?
會去鐵路博物館

梅小路?

好趕時間?
會去鐵路博物館

梅小路?

好趕時間?

咁玩法真係無謂都爆。
lm
啱啱復活節去京都住東寺隔離嘅kyostay幾舒服
不過有啲後悔將東寺安排係最後一日結果冇時間睇 淨係係唔收錢嘅area兜咗圈就要走
京都有冇咩地方係必去同體驗?
太多寺 唔想去咁多
黎緊月尾同朋友出發關西
GOOGLE左唔少行程 都嫌太普通
我一日清水寺、平安神宮、八阪神社
半日嵐山,點睇?

ok嘅
太多寺 唔想去咁多
黎緊月尾同朋友出發關西

幾多日

京都山元麵藏
太多寺 唔想去咁多
黎緊月尾同朋友出發關西

幾多日

成個旅程就7日既
京都預兩日OR 3日
會去鐵路博物館

梅小路?

好趕時間?

咁玩法真係無謂都爆。

朝早5點半起身,6點衝去伏見稻荷,行一小段千本鳥居,7點半落山,再衝山清水寺,然後食完晏就上嵐山,冇話唔得既 而且你仲可以避開晒伏見稻荷同清水寺既人潮

但清水寺唔係整緊?
近排四國比較多人討論

京都post無哂人氣

好快唔會香港人唔啱玩四國

我想去四國遍路

同志

巴打玩順行定逆打 同埋唔知要儲幾多錢,好多沿途得一兩間旅館,貴一貴都要住
近排四國比較多人討論

京都post無哂人氣

好快唔會香港人唔啱玩四國

我想去四國遍路

同志

巴打玩順行定逆打 同埋唔知要儲幾多錢,好多沿途得一兩間旅館,貴一貴都要住

如果去會玩順
お遍路セット                  18750円 
宿泊費1泊6000円×40日=        240000円 
食費(朝晩は宿泊先で出ると仮定して600円×40日=24000円
納経所 300×88個=              26700円 
太龍寺ロープウェイ               2400円
雲辺寺ロープウェイ               2000円

合計313850円 
唔鬆動嘅預算
太多寺 唔想去咁多
黎緊月尾同朋友出發關西

幾多日

成個旅程就7日既
京都預兩日OR 3日

第一次去都係叫你去嗰啲地方嘅啦
唔去稻荷清水嵐山你又會話同冇去過京都冇分別
太多寺 唔想去咁多
黎緊月尾同朋友出發關西

幾多日

成個旅程就7日既
京都預兩日OR 3日

第一次去都係叫你去嗰啲地方嘅啦
唔去稻荷清水嵐山你又會話同冇去過京都冇分別

上次淨係去左呢D熱門地方 有機會下次想去多D其他景點
覺得京都舒服過大阪好多
會去鐵路博物館

梅小路?

好趕時間?

咁玩法真係無謂都爆。

朝早5點半起身,6點衝去伏見稻荷,行一小段千本鳥居,7點半落山,再衝山清水寺,然後食完晏就上嵐山,冇話唔得既 而且你仲可以避開晒伏見稻荷同清水寺既人潮

但清水寺唔係整緊?

清水寺整緊 但下面仲有野行
上次撞正星期六去 旅客又多日本人又多 仲迫過旺角
勾起哂當時係京都讀書嘅回憶
9月8 飛
9月8 飛
第一次坐日本巴士就係京都
第一次坐日本巴士就係京都

京都嘅巴士都算特色
當觀光巴士
阪急地鐵架車特別正,其他地下鐵正宗窮撚黎
有無人今年去時代祭

幾時?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞