[集中討論]京都Collection

552 回覆
30 Like 1 Dislike
廣川鰻魚係味真係咁好食
訂位就full
要排隊

兩老唔鐘意排隊
我驚排完唔好食有怨言
廣川鰻魚係味真係咁好食
訂位就full
要排隊

兩老唔鐘意排隊
我驚排完唔好食有怨言

嵐山食邊間都要排隊 一係早啲去
有啲關西pass問題想問下
如果我係去鳩hea下 例如京都市中心一日 宇治一日咁 買pass抵唔抵 或者玩一個地方 果日洗唔洗搭好多車? 如果唔買 果邊交通費大幾幾錢個站
如果我係去鳩hea下 例如京都市中心一日 宇治一日咁 買pass抵唔抵 或者玩一個地方 果日洗唔洗搭好多車? 如果唔買 果邊交通費大幾幾錢個站

http://www.keihan.co.jp/traffic/valueticket/global/tw/
種類太多

http://www.keihan.co.jp/traffic/valueticket/global/tw/
種類太多

加上有京都市巴士哩樣嘢
230円一次 基本上坐多過三次就應該買
視乎你鍾意咩移動手段

買果張關西周遊卷應該就夠
嵐山係咪要預晒成日時間去?

簡單行下半日都得

個小火車車飛係咪要訂?坐唔到既話係咪要行上去
如果只可以12 個月之中揀一個月份去kyoto, 你地會揀幾月去

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

京都平均一年落5至7日雪,可遇不可求
京都紅葉去過東福寺 清水寺 嵐山

黎緊又想去 京都城內仲有無邊d 睇紅葉好正?
如果只可以12 個月之中揀一個月份去kyoto, 你地會揀幾月去

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

11月尾去睇楓
多年前秋天去京都玩左4日 果陣踩住架單車慢慢遊鴨川 又踩入民宅啲巷仔
得閒停下影下相 其實幾寫意
而且果時極少蝗 最多最多喺衹園見到5-6個 香港人都好少

去完之後一直念念不忘
上上年春天去左關西 淨玩京都都一星期 行極都唔厭

而家我好想冬天同夏天去多次京都
夏天坐係鴨川附近啲納涼床食好西
冬天就睇滿佈雪景的金閣寺

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

11月尾去睇楓

我真係怕撚左 d 人潮,以前紅葉期邊有好似而家咁多人到七彩。

我諗我下次到京都會揀二月農曆年後去,以前試過二月去完北海道再落京都,反而我覺得向京都既凍係凍過北海道。
多年前秋天去京都玩左4日 果陣踩住架單車慢慢遊鴨川 又踩入民宅啲巷仔

去完之後一直念念不忘

夏天京都真係熱到媽都唔認得。

去完之後一直念念不忘

盆地

去完之後一直念念不忘

盆地

夏天熱到底褲都濕,冬天凍到入心入肺。
想請問下京都紅葉

11月下旬去 會唔會冇晒喇

上網睇啲預測 個個都唔同 一啲話有 一啲冇
巴絲有冇京都既壽司, 拉麵推薦

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

咩月份

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

咩月份

1月2月機會大少少

櫻花,紅葉,雪 我揀雪

我諗我都會揀雪

痴撚線好靚

咩月份

1月2月機會大少少

出年一月中去,希望有
下星期11/9-18/9出發。好緊張。
希望兩老滿意我行程
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞