[集中討論]京都Collection

552 回覆
30 Like 1 Dislike
反而覺得京都好悶
酒店愈來愈貴 屌那星

京都嘅住宿真係出名貴
Airbnb合法之後希望好啲

住係一條至十條以外會平d
反而覺得京都好悶

京都係茶
好多人都覺得悶
上年尾試過落去宇治 stay 兩晚,比向京都心臟地帶即時變得寧靜好多。

今次想plan去宇治行下
其實關西去2個星期都唔嫌多

宇治平等院去完都想再去
另外奈良都好舒服
嵐山點解會係鬼地方
首先要知道京都係有一堆強力嘅結界保護住
嵐山嘅方向係結界最薄弱嘅地方
因為方便先人去冥界 嵐山係一個重要嘅葬區
好多達官貴人係葬嗰度
所以係"魔界嘅入口"
傳說酒吞童子嘅頭都係喺附近嘅大江山
即係首塚大明神

有冇去晴明神社
市內太多人,唔係好想行
反正鞍馬冇乜人,行得好開心
去左京都三四次都仲有好多地方未去 北野、南禪、青蓮、東寺

東寺好正
鞍馬都開始多人啦

四年前去左了

我都係差唔多時間
貴船神域真係靈氣爆燈

我係坐到鞍馬,上去鞍馬寺再行山路過貴船,個種靈氣簡直係有源義經/天狗飛出黎你都覺得好合理

有圖有真相:

真係必去
保護得幾好 希望keep到
反而覺得京都好悶

京都係茶
好多人都覺得悶

寺廟一間兩間幾好睇
但睇多幾間就會麻目
嵐山點解會係鬼地方
首先要知道京都係有一堆強力嘅結界保護住
嵐山嘅方向係結界最薄弱嘅地方
因為方便先人去冥界 嵐山係一個重要嘅葬區
好多達官貴人係葬嗰度
所以係"魔界嘅入口"
傳說酒吞童子嘅頭都係喺附近嘅大江山
即係首塚大明神

有冇去晴明神社

點會唔去
夢枕獏fans
酒店愈來愈貴 屌那星

京都嘅住宿真係出名貴

唔怕遠既 anteroom kyoto 非常唔錯,位置大概九同十条之間,酒店又有單車租,價錢亦好合理。
酒店愈來愈貴 屌那星

京都嘅住宿真係出名貴

唔怕遠既 anteroom kyoto 非常唔錯,位置大概九同十条之間,酒店又有單車租,價錢亦好合理。

住二条日日去life shopping 好正
市內太多人,唔係好想行

東寺好正
鞍馬都開始多人啦

四年前去左了

我都係差唔多時間
貴船神域真係靈氣爆燈

我係坐到鞍馬,上去鞍馬寺再行山路過貴船,個種靈氣簡直係有源義經/天狗飛出黎你都覺得好合理

有圖有真相:

冇錯,有時入到 d 寺院係可唔感受到𠴱種純靜既磁場。
酒店愈來愈貴 屌那星

京都嘅住宿真係出名貴

住二条日日去life shopping 好正

懷念向住 anteroom 同宇治黃昏走去 d supermarket 度 shopping 買生果真係好撚開心,尤其是宇治有 d 純賣大福餅既鋪頭,買幾個留返黎做消夜送煎茶真係好正,呢一 d 一離開宇治或京都真係食唔返。
出年去京都影婚攝
市內太多人,唔係好想行

東寺好正
鞍馬都開始多人啦

四年前去左了

我都係差唔多時間
貴船神域真係靈氣爆燈

有圖有真相:

冇錯,有時入到 d 寺院係可唔感受到𠴱種純靜既磁場。

氣場呃唔到人

雖然好濫
但係我真係幾鐘意伏見稻荷
不過真係要8點前到先可以冇咩人慢慢影

好難唔鍾意清靜嘅伏見稻荷

之前五點去行 好舒服
啲人話有鬼 但又遇唔到
出年去京都影婚攝

成日見到 d 向京都玩婚攝大多都阻住條街又阻住人行又阻住人地鋪頭門口做生意睇住對新人比人趕狗咁趕真係好 funny。
出年去京都影婚攝

成日見到 d 向京都玩婚攝大多都阻住條街又阻住人行又阻住人地鋪頭門口做生意睇住對新人比人趕狗咁趕真係好 funny。

真 而且神社其實未必鍾意
只可以講一句 咪撚阻到人
好鐘意京都 踩單車玩冇得輸 D 野又平
個次去完六日京都去四日大阪屌你老母見到人潮有種恐懼
Btw 我覺得金閣吹大左

仲有 南襌寺世界第一

金閣寺去睇人頭
好想去鞍馬

金閣寺去睇人頭

有金既地方就自然吸引到一大班大劣人。

仲有 南襌寺世界第一

出年去京都影婚攝

搵左當地既攝影師,應該無問題吧
出年去京都影婚攝

搵左當地既攝影師,應該無問題吧

唔阻到人 公眾地方應該冇問題
覺得會阻到人就問下個攝影師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞