[集中討論]京都Collection

552 回覆
30 Like 1 Dislike
有冇巴絲過三嶋亭壽喜燒? 係咪真係好正
9月中去, 諗緊book 唔book 夜晚, 都幾貴下

係好正,不過好撚貴,lunch 都會出現荷包乾硬化,晚市不敢想像。

最新資料係 lunch 連稅近 8K。

不過因為早前太多遊客甩底,所以唔再接受外國人 walk in lunch 預約,要打街線電話先得。(WhatsApp 唔好諗啦) 想 walk in lunch ? 外國人唔接受 walk in。

加價加到癲

係, 睇返d台灣blogger comment, 個價同早兩年差好遠

係好正,不過好撚貴,lunch 都會出現荷包乾硬化,晚市不敢想像。

最新資料係 lunch 連稅近 8K。

不過因為早前太多遊客甩底,所以唔再接受外國人 walk in lunch 預約,要打街線電話先得。(WhatsApp 唔好諗啦) 想 walk in lunch ? 外國人唔接受 walk in。

而家官網個價dinner 最平都14850 唔知計左tax 未. 如果我confirm 真係食, 希望酒店肯幫我book 吧

花コース
すき焼き 20,790円
オイル焼き 20,790円
水炊き 20,790円
みぞれ鍋 20,790円

月コース
すき焼き 14,850円
オイル焼き 14,850円
水炊き 14,850円
みぞれ鍋 14,850円

昼コース
すき焼き 7,722円
オイル焼き 7,722円
水炊き 7,722円
係京都住左一排
心情低落有冇巴絲陪我出去飲野?
利申: 絲

點解唔去結衣 bb 間 bar ?

係邊架?
巴打有冇興趣一齊出去?

如果你係絲打的話,正常我係應該會狗衝既…不過我而家唔響日本。

呢到有個 post 問大阪有無人想飲酒既,開 post 巴接係結衣 bb ,不過間 bar 響大阪。

去過大阪好嘈呀
長居京都中
有冇巴絲有食過モリタ屋 壽喜燒? 相比起三嵨亭如何?
係京都住左一排

係邊架?
巴打有冇興趣一齊出去?

如果你係絲打的話,正常我係應該會狗衝既…不過我而家唔響日本。

呢到有個 post 問大阪有無人想飲酒既,開 post 巴接係結衣 bb ,不過間 bar 響大阪。

去過大阪好嘈呀
長居京都中

長居!

京都有乜野好地方食野同飲野呢?
係京都住左一排

係邊架?
巴打有冇興趣一齊出去?

去過大阪好嘈呀
長居京都中

長居!

其實呢排京都既夜生活係去下七夕祭同祭典咋,最多去下地道啲一番居酒居,Miyatake 就high class少少
想遊客啲就去鴨川個邊啲bar囉
利申好少出去飲野
係京都住左一排

係邊架?
巴打有冇興趣一齊出去?

去過大阪好嘈呀
長居京都中

長居!

其實呢排京都既夜生活係去下七夕祭同祭典咋,最多去下地道啲一番居酒居,Miyatake 就high class少少
想遊客啲就去鴨川個邊啲bar囉
利申好少出去飲野

始終感覺上京都唔係食野好地方,我自己去過類似居酒屋既得兩間:

https://tabelog.com/kyoto/A2601/A260201/26005206/
唔多好食,不過夠平,食到夠飽連一杯酒都係一千 yen 內

https://tabelog.com/kyoto/A2601/A260101/26018242/
炸串,又平又好食,不過上次去好似計錯我數?不過計埋都唔係貴,而且又近車站
其實京都最少要去幾日
其實京都最少要去幾日

旅遊組 三日
旅行組 ∞
其實京都最少要去幾日

旅遊組 三日
旅行組 ∞

唔該 研究下先
借問個問題
Kansai wide area pass 可唔可以day 1 攞左
Day 2 先開始用㗎?
借問個問題
Kansai wide area pass 可唔可以day 1 攞左
Day 2 先開始用㗎?

我都會買呢張, 佢個end date係計當日23:59定係第一程車起計120小時?
周遊券可以全年購買、使用。

・ 周遊券可以從開始使用日期一個月前購買。

* 於網路預約時,受理預約的時間自開始利用日之27天前起至2天前為止。除此以外的期間不受理預約。

・ 周遊券是以連續使用天數計算。

・ 周遊券是從晚上12點開始有效。
高島屋三鳩亭有冇得walkin預約

小弟黎緊同兩老去
分左四日
會唔會好趕

小弟黎緊同兩老去
分左四日
會唔會好趕

唔會擔心邊日

小弟黎緊同兩老去
分左四日
會唔會好趕

唔會擔心邊日

日日都擔心。 我預兩老行半小時就坐15分鐘

小弟黎緊同兩老去
分左四日
會唔會好趕

唔會擔心邊日

唔去奈良撚下鹿?
我諗緊聽日去唔去好
蒞緊11月尾/12頭 想去關西

糾結緊睇唔睇嵐山花燈路

12月3 重要日能試
聽日出發去京都hea
2月去京都 6日5夜
壽喜燒邊間好食?
同事話牛襌

小弟黎緊同兩老去
分左四日
會唔會好趕

唔會擔心邊日

唔去奈良撚下鹿?
我諗緊聽日去唔去好

老母唔鐘意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞