買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
好老實,成日係太子始創同深水埗都有人買TCL 43吋自己拎

仲要去搭地鐵

點解唔去HKTVmall 用SCB SMART或者HSBC Red Credit card訂?

好似43P735都係$3080,仲有4-5%回贈同送貨
55c2其實唔算抵

行14xxx,3年原廠保養,有燒印保

水10xxx,一年舖頭保,唔保燒印
問咗喇

佢話有得買返原裝

但要搵喺維修中心嘅人覆我價錢同存貨,客服中心覆唔到
冇記錯65吋或以上水貨先有價性比
另發現Panasonic LX640/650同TCLP635/637一個餅印

分別在於有同冇俾Dolby license 錢
上C2, 不會後悔~
我冇問過~
我哋講乜都唔夠自己去睇吓好

通常問得嘅原因都係去咗百老龨俾Sales話Samsung QLED靚同光過LG

去睇落去又好似好光咁
其實好多人唔識+唔用信用卡
正如成日覺得price一定最平
呢度巴打真係要買TCL就同我fd買啦
比到連登價+CS服務
一定平過出面買
TCL技術追到Sony未
其實你想人promote間細店嘅辦法就係俾頭兩至三位(萬,千,百位)價目包免費送貨俾Step巴,等佢下次update page 1價就得

唔需要成日係度推介咁辛苦
我係可以叫fd整架,係睇step巴會唔會想要
之前都講過,如果唔方便我咪繼續自己幫fd promote
日系品牌既影像調校數據,大陸廠/韓牌都仲有段路要追
如果mini LED TCL 佢部C835同SONY X95K

Panel 一樣

光控應該SONY

App一樣,Google TV with Airplay同Chromecast

HDMI eARC佢shift 去4k60 port,用來俾電腦出4k144

而價錢…..

我都幾相信Airplay 個AndroidTV App個價錢唔平,否則就唔會咁少廠商肯加落部機度
TCL應該會有啦

只係剷走Firefox OS係需要時間
香港無入C935 ,個光控區都多835成兩倍
入左部垃圾貨尾X925
小米+海信定創維依家都著重返調色
不過今年TCL出黎既色都好過上年款
我部desktop 電腦lan 接router,電腦冇wifi 冇藍牙

C2 wifi 去同一router 同一LAN segment

可以點最方便將desktop windows 畫面射去C2?
咁計q70b
9xxx水5xxx好抵
Lcd又唔怕燒印
對, 5XXX買55吋行貨只買到最入門機
再唔係買LG 55B1水貨, 8千頭已經好夠玩
九巴你個fd知唔知各廠官方死點保養標準
d咁有用既資訊可以放po頭比較就好la
黎我屋企睇下先,有a80j同c2,仲有白汁司華力腸食
lg hdlife答我包5點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞