買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
但一上65 水行就差成8千
愈大尺寸水貨愈大價錢優勢

Panasonic 保用5年,橫掂只係長開,又唔係長睇
呢兩部邊部好?
3星55bu8500 + HW-B550 sound bar
$7679

Sony KD-55X85K 送 HT-S100F
$6900

主要用黎煲劇睇youtube打機

預算8k 內連埋sound bar
或者各位巴打有無介紹?
買3部都平過QN95
$6900

錯價
無錯價,親戚做電器直銷
估唔到3叔貴過sony
我街睇過應該sony貴d
$6900
X85K同BU8500唔同級, X85K同Q70B同級
細鋪55X85K $8380仲要冇SOUNDBAR
真係做到$6900就算冇SOUNDBAR都抵玩
姐係$6900 /X85K抵玩
收到哂
GO AHEAD
唔好意思師兄,原來我睇錯左
X80K 先真

咁應該買邊部好?
想問下各位42'有冇電視推介
本身睇中左A90K
但係好似得48',42'大鋪係咪冇得買?
48'同42'版硬件上會唔會好大差別??
同lvl有冇其他機推介
個新買sony電視成日間唔中就個mon唔着
知唔知有冇咩解決辦法?
平就C2 ,想要Sony就a90k
大舖搵Avlife 問折實價

兩個世界
S100F得聲,個低音弱到等同無
如果你要成套黎講就Samsung
VA Panel + 2.1 soundbar
遠左11cm之後執走咗個玻璃櫃,冇咁大壓迫感
琴日上黎問完,今日就買左部55QN85B+Q800B
BU8500 VA PANEL, 色域普通, 黑位漏光少, 對比度高, 可視角偏差, 打斜睇顏色變淡, 打斜睇光度下降

X80K 有廣色域IPS PANEL, 黑位漏光嚴重, 對比度低, 可視角好, 打斜睇KEEP到顏色, 打斜睇KEEP到光度

X85K有廣色域VA PANEL, 黑位漏光少, 對比度高, 可視角偏差, 打斜睇顏色變淡, 打斜睇光度下降, 有120HZ PANEL同HDMI 2.1

你自己決定
Nice, 西裝,幾時裝機
48'同42'版硬件上會唔會好大差別?? 一樣
好似得48',42'大鋪係咪冇得買? NO
一係SONY 42A90K, 一係就LG 42C2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞