買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
近日買咗LG c2,感覺反應快過c1好多,一萬蚊就買到部55吋oled 真係超值,so far兩部都好好用

另外因安裝期間發生問題,我原有個掛牆架少咗配件,導致裝唔到上牆,但我同盛澤老闆㗕通後,佢即幫我再安排同事拎埋配件裝埋上牆,呢個服務質素真係好好,要讚。
有冇人知,其實4k 120hz pc display同4k 60hz pc display係咪好大分別
用澤仔, I trust
恭喜巴打
睇下打機有冇120fps at least
有錢我會買定120HZ
而家推唔到姐,但將來會upgrade電腦
我睇youtube同覆tg email only
我已經用緊c2,其實係講緊部pc唔夠勁
行C2個Netflix 點打中文字
口講
想問下梳化距離電視個位有2米2左右 如果買50吋電視會唔會太細?
2米2左右需要65吋
thx 因畢直有限,如果買sharp 60吋點睇
有畫面顯示
用左c2 一個星期 真係好正
不過連Mac既時候有時亮度會變(應該唔係冇用一陣auto dim果隻 因為一直轉緊window)

已經熄左ai自動亮度 同埋set左hdmi係pc

想問有冇其他setting要做?
如果係白色視窗放大縮少時光度改變,是正常的
行定水, 而家幾錢?
以下水貨突然大減, 有興趣就自己行動

LG 65" OLED TV B2 OLED65B2PCA 水貨
14XXX----->12XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度630nits, 最高720nits
9. 2.0聲道喇叭, 共20W輸出
有色彩顯示
係sogo買 8280 送幾樣野 問左冇得唔要贈品再平
不過計返依家7% hsbc cashback 咁好似都幾抵
睇多陣心大心細緊Q61B定X85K
最後射遠咗少少揀咗X85K
見佢有120Hz又6000:1對比度好吸引 多謝ching
energy saving 嗰度都要關
TCL 啦
you are welcome~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞