買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
上次我裝機叫佢試,佢都係用內置YOUTUBE SEARCH,問佢叫佢搵就可以
不嬲都無追求開畫質同音質,唔係好識呢方面既野,都無用開soundbar
成set裝完再開套戲黎睇,好似發現新大陸咁,嘩一聲
破處嘅感覺好好記住
恭喜巴打~
QN85B唔差的, 光度夠, 分區控光夠多, 可視角又好
有嘩一聲就好,證明進步好大
想問有冇人養緊貓又用緊C2,因為啱啱爬文見到有師兄話之前試過俾貓咬爆過,係咪真係好脆弱,因為屋企養緊兩隻貓有啲擔心。
如果唔係就諗住買Samsung qn90b
當年我喺times square 某影音店

間舖set 咗個5.1 speaker setup

播隻dvd 出projector, 唔記得dts 定 dd5.1

片段有條龍圍住主角飛個講嘢

第一次咁有surround sound 感覺
你隻貓要咬, 你買咩電視都一樣
QN90B一樣死
43Q60B正常唔跟soundbar, 50吋或以上先跟
我部舊pana plasma 面係強化玻璃,一定咬唔穿
C2應該都係強化玻璃
佢好似咬邊角位
買家居保險
同埋最好買多D磨牙產品俾D貓咬下
一咬就爆 YouTube 大把片貓咬爆 mon
半秒 KO 無仇報
Sony KD-43X85K 行貨
$58XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統, 多APP
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. X1™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度550nits
大鋪要問折實價, 折實價應該$6380左右, 43X85K有$300超市禮券

細鋪$5800沒有超市禮券
喺avlife入咗部a95k 55吋 22680
折實22680?? 比我估中左~
送入牆架同埋對耳牛
恭喜巴打~
咁平就可以進入量子世界
多謝step巴
新手入坑睇下會唔會wa一聲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞