買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
水行貨應該包埋積木機
Avoutlet hdlife compumark真行貨

要買水貨可以搵盛澤,頭post同置頂都有
1. 有冇位放後置無線喇叭?

2. budget?
3. 有冇位放Subwoofer?
但係呢幾間c2 42" 8480
細鋪 7800

差成700
購買水貨電視我推薦 盛.....澤

LG 55" OLED TV B1 OLED55B1PCA 水貨
8XXX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN4 影像處理器
8. 光度520nits, 最高600nits
9. 2.2聲道喇叭, 共40W輸出

LG 55" OLED TV C2 OLED55C2PCC 水貨
10XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
4. WEBOS 系統
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度850nits

LG 65" OLED TV C2 OLED65C2PCC 水貨
16XXX
1. 120hz 廣色域 OLED EVO PANEL, 對比度無限∞, 黑位純黑, 可視角極好, 畫面順暢
4. WEBOS 系統
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC

LG 77" OLED TV C2 OLED77C2PCC 水貨
26XXX
4. WEBOS 系統
佢地之前都係7800,上星期突然加番上去,應該係贈品或者LG問題
哦哦,唔怪得知你地話差一、二百就唔好買細鋪啦 。
原來係最近加咗價。

會唔會C2 就嚟停產 唔再出?
總之我建議Avoutlet hdlife compumark

香港專業電X果D我唔建議了

HKTVC更加唔好掂,伏
C2最少都賣到下年5月
其實Avoutlet hdlife compumark都已經算係細鋪

大鋪係指AVLIFE, 豐澤,百老匯,中原果D
去sogo av live睇下,琴晚見有人講8xxx仲有電飯煲送,8頭既
我睇price 加咗價之後,好似都係寫 "此價格已扣除禮品/贈品"
即係白白加咗價,唯有唔買啦
你用黎做咩打算
本來打算做電腦mon
不過新出嘅硬件好多都冇貨,所以有排都未砌到機,慢慢再等下。

希望下年頭會落返價啦
其實細鋪賣電視全部都係用扣贈品減機價方式,就算之前78XX都係冇贈品跟,主要係細鋪食左贈品用其他方式賺回利潤

大鋪就有贈品不過帳面貴左,大鋪買電視需要問折實價先平到比你

大鋪網站既價都係假既,要最平一定要開口問折實價
張台有冇70cm up深度,冇既話諗清楚
1.後置應該唔得?電視要擺前啲 觀賞距離會太近
2. 5000樓下
3. 係咪可以放地 如果得就有位放
你可以問上面位賓周巴打意見,佢就係上星期78xx買左42C2,已經用緊
1. 後置係放sofa左右喎

2. Samsung HW-Q800B

3. Subwoofer基本係放地下
視距呢part 我諗好咗,應該冇問題。

我見Compumark 就有寫住下面呢啲,我估應該之前$7800果陣都係有,所以應該係突然貴咗$600

送 LG原廠活動掛牆架及LG安裝
🎁送4K HDMI線及專用清潔套裝+暖風機
✔️此價格已扣除代理贈品
個垃圾掛牆架只值150,carosell多到唔要,4k線唔係2.1清潔套裝冇用,除左個暖風機

我諗唔到點解值500

btw, sogo av life 8280, 7%hsbc rebate仲有電飯煲
係房用應該都擺唔到太大碌
HW-Q800B呢啲一條過就可以 得閒去聽下
thanks巴打
1. LG原廠架係LG送,你去邊間買都有
2. 電視安裝一向都係LG師傅免費上門開箱裝機,你去邊間買都有
3. 4K HDMI線及專用清潔套裝+暖風機呢D骨頭就係細鋪自己送既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞