買電視機 / 換電視機 集中討論區 (121)

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
行貨 50寸 平d得 反正有Apple Tv Carry
Samsung 50BU8100 行貨
$52XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 光度 320 nits
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Crystal Processor 4K 影像處理器
7. 2聲道, 有OTS LITE功能(物件追蹤定位發聲), 共20W輸出
8. HDMI 2.0x3, 支援4K60, ALLM
9. 支援Q-SYMPHONY
想再平都有,3千幾都得
用黎打code係咪會玩死自己
打code唔係黑底白字?
我見你話啲字會朦啲
你做野搵食用就用番電腦mon
其實平d都夠 反正都有Tv盒carry
唔理畫質同牌子?
電視最值錢係畫質,系統唔係最貴既部份
原來話要send SMS比我等我買咗先,到貨就通知我
TCL 50P735 行貨
$35XX
1. 60hz VA PANEL, 對比度高(4000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. GOOGLE TV 系統, 多APP
4. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
5. HDMI 2.1 支援ALLM ONLY, 唔支援4K120, 唔支援VRR
6. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit

SHARP 4T-C50BK1X 行貨
$40XX
2. ANDROID TV 系統, 多APP
3. HDMI 2.0x2
4. X4 Master Engine Pro II影像處理器
即係有冇得買?要幾錢
有得買,同埋唔知點解一開波要我電話號碼唔知check d乜
可能check下你係咪行貨/保養掛

$380,比完錢3日左右有得拎

我估佢係喺倉或旺角等速遞寄去cwb度比我

因為我揀左cwb攞
咁都正常既,可能唔想原廠零件流出
下次小心D
Lee 個價位唔錯 本身對畫質唔係超高要求

E家d技術大癲 HDR 10+ 果d 應該好貴
HDR10+只是格式
格式要支援唔難,最難係要表達到出黎
都會用黎打PS5,同睇戲。

同埋去比較緊A90K,係咪都係LG好啲。
基本上A90K同C2都係用LG WRGB OLED Panel, LG有既問題Sony一樣有
用黎打PS5同睇戲兩者都可以,A90K配PS5有自動HDR設定,PS5配C2就要手動set 1次

駁電腦打機就C2支援性比較好
唔該晒師兄,而家出邊買C2,最平係咪都係compumark 嗰啲細舖?
不過啱啱見到有師兄話$7000,唔知喺邊度買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞