點解香港鐵路系統咁廢嘅?

477 回覆
65 Like 1229 Dislike
其實算係咁啦
放心

成個歐洲都係

鐵路本身服務對象係當地人,你都無可能怪人排得複雜同埋難認。
呢個po 五毛多到,黨鐵都讚
連仔放任五毛惡果
諗起早兩年有條鐵膠話香港人唔配搭專嚴列車
你就 on9,Met 本身係火車公司。駁埋 Great Central Railway 同 GWR,運埋貨,而家有啲仲係 Chiltern 同 GNR。所以一開始係蒸氣火車頭,唔同其他地鐵係路面電車地下化而嚟。
乖啦,壓力爆煲就食藥啦,食藥都搞唔掂就自便,無人理你。
主樓撚狗咁撚留低幾句野引戰就潛水食花生
搭長途車先抵
唔計政見 MTR係全世界有啲名氣
全天候淨係識坐各停
MET 本身係火車喎

如果要類比係由 victoria line 年代呢啲真係用 metro system planning 咁規劃嘅線來比,而果個年代之後嘅線都無玩過 skip 站
要求唔高
斷左西鐵佢係紅磡止步就夠
唔好咁講
山手線經過啲地方真係最紅最核心嘅地段
同埋因為構造簡單,就算你唔識認目的地都唔會死錯人。

如果你用PASS,更加唔會想離開JR範圍
記得有次去大阪朝早10點零睇新聞話有人闖路軌比車車死左
之後要封幾個站
點知我玩完返去5點幾都仲封緊
係香港應該比人屌到飛天
分清楚地鐵同火車先
其實香港地鐵已經算係全世界最好之一
日本都會有另外既路軌用嚟爬頭,唔係淨係用一條路軌
唔識日文,山手線夠玩架喇。識日文咪玩遠啲囉
佢以為轉一轉腦啲位會憑空變出嚟
因為香港個個站都係咁多人上落
仲要得閒就壞條線
次次搭親都要望清楚今日又有無線壞,要係邊度轉車先敢搭
有次試過要去睇演唱會,落到站上咗車勁耐都無開車,等咗好耐先有廣播話壞車,要我地全部落車出去搞退錢,但因為趕住衝去睇演唱會都唔得閒搞退錢啲野就走咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞