冷氣仔 你問我答(5)

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
你意思係拉晒部機出黎 係個外殼入面本身既海棉位再加隔音條?上左右3邊都加?係,類似.
咁機內呢? 好似2張圖咁呢d有光既位都會走d聲入室內 可唔可以用隔音棉封左佢?
Thanks 格力支那野唔考慮
之前洗冷氣個師傅話大陸機一洗好快壞
風口果個排氣,係右手果個可能機殼海綿爛左. 我之前講嘅海綿係另外一條
二匹可揀東芝, 基本上菱電. 有塗層加設計低頻放濕較少
二匹東芝不計淨冷變頻.
Coil 清潔同把左右出風用自已方法左要出左風,右要出右風.
劏房無窗大約200尺想裝冷氣,
請問淨冷2匹的話,睇中大金FTKC50TAV1N 同樂聲CS-YS18UKA,請問邊部好呢?

之前有D整冷氣唔好經濟,想請問如搭棚,裝好機試幾多日,先叫人黎拆會比較穩陣呢?

唔該曬
無窗 msy-gk18 或 cs-ru18 少臭
點解香港人係唔識揀冷氣
風口果個排氣係會直接見到?咁咪會漏聲同漏風?
如果聽到震既聲 會唔會係關裝左不銹鋼去水盤事?
謝謝意見呀,我本身已經有pan 記空氣清新機,有nano E,咁既情況如何呢?
Ru >rs 慳電,不只Nanoe 分別
如果有你有Nanoe 會好啲.
Msy-gk18 設計會較好無咁易臭,因為係美式設計及低頻放濕少(即恆如果開盡抽濕最高低風就樂聲. 呢啲師傅不會話你知因為跟本唔識. )如果啲人成日攞盡部機其實開最大風先夠凍會嘈,成48-49db.
Ru>ys
感激,我都有部三菱獨立抽濕機。
想再請問一下,如果我窗外機要用成15米喉先到我單位,用r410 定r32雪種會唔會有分別?
隔離post左呢邊又問下

屋企要換2.5匹冷氣

之前睇中左菱電,但師傅話室外冷氣槽只得900mm高,菱電2.5匹既室外機880mm高所以唔夠位裝。

大家有咩推介?
如果係話去水管的話有拆落嚟洗,所以唔知問題出係邊
要加種
唔明,圖
佢應該係指個室外機位高度 900mm
只係僅僅夠放三菱電機2.5匹 880mm
或者揀啲室外機矮啲嘅應該OK
例如東芝好似得 630mm
不過都係等圖片解釋下啦
放到咪得
係呢個意思,擺放室外機個空間高度只有900MM,所以師傅話要買d款式係室外機高度800MM以下
點解?900-880 不是零及負數,解唔通
你問佢駛唔駛揀d牌子師傅有錢收個d先ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞