冷氣仔 你問我答(5)

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
你講淨冷變頻,東芝
Thanks 巴打
想問吓有冇人識安裝冷氣嘅師傅?
你可以搵第二個師傅去睇
3/4
要睇番個位置
朋友介紹 或者price.com 盲測
窗口機個面板震攪到好嘈 一禁中間就無聲
自己有無得攪
應該話拎走隔塵網之後得一粒羅絲 , 扭出黎之後好似無位比我拆到出黎咁 想拆開望下都唔得
皺紋膠紙,痴實個外殼
如果係好舊機
想問一問
舊果一部係Panasonic CW V1813EA
SIZE 係420x660x776mm

想換部 Panasonic CW N1821EA
Size 係420x660x780mm

有無可能就咁就夠位
買果間話淨係送基本安裝

窗口機 基本安裝包括:新機安裝到原有窗台或原有機架*(不包括機架)*、割玻璃、接駁3呎內去水喉、玻璃膠封邊、石屎窗台位置鋁角承托

呢堆
問多左間電器鋪,就咁傾下計個師父話真係會有機會裝到其他機而裝唔到三菱 (無約到上去睇位)

重新整理下問題,如果屋企想裝 4 部冷氣 ( 廳 1 部兩匹 + 房 3 部一匹 ),想問下有無建議 ? 要求淨冷同埋唔易臭,附上平面圖及安裝位置:

另外仲想問下,其實全屋冷氣統一返用同一個牌子會唔會好啲 ?

唔該晒巴打
原因. 大房匹半.廳二匹半
環宇海灣?
Thanks 巴打 ! 匹半同兩匹半係唔係都可以揀 panasonic 淨冷同東芝淨冷 ?
另外想問全屋冷氣統一返用同一個牌子會唔會好啲 ? Thanks
唔係呀,不過都係長實盤
有小小似天宇海
長實個期諗唔起邊個用唔到三菱
已經知邊,係開利找格力OEM 機. 點解裝不到三菱
睇左係室外一拖二個位濶度好窄,可能只可用番一拖二. 一拖二你買東芝.
thanks 巴打,個睇住師父話轉 1 拖 1 都可以。同埋都係想問下,其實全屋冷氣統一返用同一個牌子會唔會好啲 ? 唔該晒
睇你需要. 但三菱二匹半無coating. 得東芝但可能要用24j2kcv. 不過我無查座向及樓底
三菱得420 先有
感謝巴打,咁對比東芝,panasonic 又如何?我單位向東北,樓底大約少於 3 米,謝謝
請問幾個月冇開過部冷氣機,再開之前使唔使洗一次先或者做啲咩先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞