冷氣仔 你問我答(5)

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
請記低閃次數再報,aswa12j 應該不止三年. 不過珍寶變頻出曬名
唔止3年架啦,7-8年,一個鐘後仲係咁閃緊
Operation 5下,timer 6下
Outdoor fan failure
點搞
換新機
你當設計一樣
樂信用料差d 技術都差小小咁
2hp or 2.5hp 但2.5hp 風量會好大 吹到傻
珍寶 可以換機了
窗外機size 唔同
效能都有唔同
暫時要細散熱 都係買菱電420 裝唔到先裝窗分
無啦啦落大雨....約左聽日裝窗口機, 公屋有石屎窗台 有上下石屎...
裝機會唔會冇咁好...
師傅,請教一下,如果現在雪種喉是安裝在生口板內,如果換新窗口,可以按回原位內嗎?現在是R32珍寶𥦬分二匹?求教,因為三年前安裝那師傅忘記了詳情,昨天晚上回覆話有難度,但我問佢之前都裝到點解而家返而有難度,佢又答唔出🥹

你係想將窗分 換番做窗口機?
不是,裝返窗分,可能買返一模一樣的珍寶或換新款樂聲
係因為你無位俾佢駁喉室內除非拆木板,
木板是生口,成塊只用封填膠痴邊,可以拆開,裝修嗰陣時同個師傅講咗留返個生位,就係為咗方便日後維修或者換機
咁可以,無乜難度
八下仲乜要換?
其實部機還可以,只係我覺得好似比舊年無咁凍而且機零又四年,因裝修裝關係又拆過一次,所以才打定輸數要換機。
現在部室內機好怪,之前一夠凍把風扇只會行慢,現在直情係停止或行得超慢,等到車頭著才加速。但係遙控及面板又沒有出error code
我現在把風扇速度轉為手動,set死佢,唔行auto。感覺又好似冇乜事。我今晚打算拆開前蓋清洗下及用酒精抹下條老鼠尾,睇吓有冇改變
師兄,如上述位置,現在安裝費大約幾多?二匹窗分,有石屎台
auto fan 夠凍變慢咪好正常
auto fan 夠凍變慢咪好正常
有啲款會停埋添,Panasonic 都會停風扇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞