冷氣仔 你問我答(5)

1001 回覆
21 Like 2 Dislike
無coating. 用24 機型. 全部喉最短三米以上
巴打,啱啱睇 Panasonic CS-YU24ZKA 呢一隻佢話有防銹藍鑽保護層散熱器,用唔用得過 ? Thanks
講緊室內. 你又話怕臭. 唔怕就P
想問下巴打
廳大概250呎
有兩部分體 喺長方形廳一頭一尾
非開放式廚房 非西斜
嗰兩部分體應該分別裝幾多匹
同埋有時廳少人只開一部會唔會傷機?
其實無圖無樓底很難講

橙線=分體機位置
廳 大約257*130吋 (未計玄關位)
樓底8呎5
Sofa 後?
暫估二匹加匹半
3座位Sofa後係窗台
2座位sofa後係半腰櫃
估主力坐廳,直吹間中送風,不宜過大,所以二匹加匹半. 小心室內機會滴水落電視.
感謝巴打解答
請問巴打格力窗口變頻GWF12DB同GWF12DB掂唔掂?
另外有無好手工好心機師父介紹?
fb見到好多冷氣工程電業公司,驚外判師父求其
請問如果本來兩間房打通左,用緊一部分體式。而家想間返兩間房,有無方法可以唔換冷氣嘅情況下,一部主機駁兩部出風?
如果本來無窗口機位,加裝係窗上得唔得?
有無安裝位置圖
洗一洗隔塵網
關機狀態 手打開遙擺
望入去睇有無發霉自己接唔接受到
接受到就無野要搞
機價性價比係到
窗口機上price.com到盲試都唔會衰得去邊
唔該巴打
追左post一段時間 唔係太明白巴打通常推介菱電2匹gk 但好似1匹/1.5匹唔係太推gj系列 想問下有冇咩特別原因?
因為有東芝頂住左
1/1.5匹係咪推東芝/大金?
東芝少臭, 大金揀ftxs 或不計產地中國重工.

1匹/匹半分別不太大除重工zsx .
如果淨冷呢?
答案一樣,係大金ftkc vs Ftxs 會弱左.
冷氣其一定律,size 係人都識睇. 室內大(蒸發面大,風輪大),室外大. 大就是王道.
一匹zsx 可取特慳電

個廳間左1間細房 size大約係3分1個廳 無間到頂有空位
裝2匹冷氣係唔係大金FTXS50LVMN最好? 我見佢有Comfort Airflow Mode可以向上吹走晒成個廳

東芝個隻好似吹唔到向上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞