冷氣仔 你問我答(5)

1001 回覆
21 Like 2 Dislike

唔同,暫時市面上得三菱電機有easy clean款可以自己打開清豬籠風扇,佢dbc塗層真係冇咁易污糟。

我舊年裝左1部Panasonic, 1部三菱電機,Panasonic 嗰部污糟好多
我拆左落嚟洗

三菱重工,如果你老公想學下洗,千祈唔好買zsx,另一款平啲嘅zs, 易拆好多

我覺得冷氣佬,都有50%會拆爛
電機550 都唔夠裝?
入面一條條鐵片,上網睇好似叫蒸發器
最好搬落黎 用高壓水槍清
自己就慢慢用吸塵機吸
裝到大機裝大機
裝唔到先裝420
如果問我就
大金 ftkc
格力gicf
420就菱電msy
肚腩巴想請教下GS07VF係咪都可以自己加個Wireless ModuleThanks
香港冇賣,要用其他牌嘅紅外遙控器
巴打之前有問過你意思 我住村屋頂層 但係而家部日立一匹窗口機完全唔夠凍
想換部匹半機 你介紹就話買樂聲
我見1219果部好似停產 換左1221個model 想請教個分別大唔大??
巴打,屋企裝修緊,要換一部分體機(變頻冷暖)同2-3 窗口機, 有冇介紹

分體打算買大金 FTXS50L, 廳170呎,玄關加走廊大約55呎,2匹機夠力?

窗口機用變頻會嘈d? 但定頻好似晒電d? 樂聲有冇介紹?房大約70/50呎

另外安裝費大約幾多,新手唔識野
想問問巴打,正常洗冷氣洗三部分體機幾錢
Ftxs60
匹半反而1221 好過1219
使用上分別唔大
所有師傅唔同 但你預起碼500up
想請教下
1.5匹 大金分體機 主機同散熱連接條喉滴水
咩原因 同整要幾錢?
包得差.
想問問巴打 窗口2匹
買p記變頻冷暖
定格力變頻2匹 G-Panel 雙黑鑽 WIFI智能 R32 變頻?
定有冇其他好提議
部窗口機一開就架架架架架架架聲唔停....

係咪收得皮?
咩機.
格力,不過超過10年架喇,office用
如果開風有冇,以你描述似因室外刮風扇葉. 拉一半機都整到
算啦,都19幾年
買過部新格力算lu

謝謝大大先
pan記窗口機係咪一定㨂淨冷?
分體冷暖又會唔會易壞?
屋企人驚凍,但見冷暖又話易懷易臭咁,即刻唔知點揀好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞