《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
我覺得跟暴雪風Mccree做Cassidy既人都係無撚用,同左膠同流
都係既,暫時感覺上勁個sup加坦實用度比勁既攻擊手更重要,反正佢地既輸出都唔差
玩完幾場
除左有新圖同新角
根本完全係一代黎,都無咩特別同變化
刪Game
大錘個盾得1200識集火一下就溶左
OW1打坦打到訓著 DPS又弱勢
變左冇ow 特色
同埋tank sup 都當自己DPS 咁玩
Blizzard 亦都迎合呢個潮流

睇新heal tank就知
個right-click 勁撚過玩genji
Junker queen 比豬更過份
根本係條血長d既DPS
Doomfist 唔就講,本來就係一隻DPS

以前aim 差可以玩strategy 可以做坦
而家唔洗諗啦
Rein 直頭冇撚用
Zarya 個bubble 短到
5dps算啦

但係咁點解唔玩valorant
你哋玩咗一陣覺得有咩英強勢/會係主流?

見比較多genji,76
坦就orisa
補就大量lucio
sigma 個盾更細所以更易爆
而rein 唔夠機動性
根本唔應該單用
結果即係冇坦
除非你玩rank
如果唔係 依家d角色感覺hybrid左
坦 dps 定 support 都可以好爽
Sheeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesh
Ow1 d盾已經nerf 曬啦
2000落1600
Ow2 得番1200

同埋以前經常比人打到傻
你覺得dps弱一係自己廢一係隊友廢
成日有pocket McCree/ pharah/ genji/ doomfist 一隻打成隊
對面其餘4隻執下雞比下盾bubble
我玩坦行出去唔洗3秒就死左啦
屌你老母咁多人排隊
入到去掛機食飯都唔出黎
有追蹤彈
有冇人hanzo玩後感
我情願要保命技
反正dps都係兩槍HS ge事,留係個場越耐就越多機會打傷害
屌而家俾粒波撞一撞飛到勁遠
有冇人知老玩家先行者組合禮包邊到拎
好似好rj
你未見到我姐
屌 我都係咁話
但係果隻又真係出奇地垃圾
射中先講
除左閃光煩姐
load 圖唔洗時間咩,一入到場揀完英,未出到spawnpoint 就彈鳩你出去
買左battle pass係咪1分都冇送
冇得好似apex咁永績/下次唔洗比咁多?
就係唔想太多cc
你估玩坦下下比人暈一暈, 撞一撞好爽咩
依加玩坦就真係正常番D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞