《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
企HIGHGROUND 有咩問題, 你唔係一路都唔企HIGHGROUND 唔TAKE COVER 掛
你邊有咁多highground可以企, 放推對面就得
你推車踩點遲早都有遭遇戰, 除非你話你DPS support企死highground有得自己隻單tank企車企點ge je, 咪睇下佢死得幾快
我覺得隻game仲係有好大既 smurf issue希望過多陣 個ranking system develop到成熟左會好d

有d 長年練源氐 屈到d新手打唔到就中離
最撚癲orisa 拉大
玩ana zen 一吸根本死硬
Op到
以前都話有控技
Zarya 多d bubble
而家咁樣迫人5dps
ana xen你唔識企highground take cover咩
兜路行老連咁遠上high ground
一下就俾76/phara/widow打撚死
個system 根本係廢
一大堆唔理objective 既弱智新手

尤其機械人推野
個場越大越易比呢d仆街撚狗

唔知係盲定點樣
轉左係機械人
Respawn 完行行下成班轉右追唔知邊個
有一秒直頭以為自己行錯路

當時都就快overtime
成村人走去唔知邊度打唔知邊個
要我Lucio 去機械人度1打3

玩左7場左右機械人
得兩場贏
重要唔知贏乜
唔怪得我用reinhardt追住Zarya斬成十秒都唔死
Ow2 班dev 真係cls
GPU 喺Hero select畫面仲熱過入game team fight
佢招大控你2秒
充滿要6秒
其實你可以走到
佢控你2秒咋
如果佢充滿大技
你一定可以有時間走到甩
High 條毛咩
直出去heal 已經critical
再行樓梯佢地死曬啦
況且班弱智完全唔cover 隊友
行開咪即係自殺
一定係自己走位
令對手-弱智-我 咁樣成直線
又可以偷雞射下對面
班仆街都冇人坦
Body block 更加唔洗諗
自己走位令佢地body block
淨番pharah echo 高空
我個rank 通常只要佢地冇pocket都打得贏
最怕反而genji tracer moria 會flank

所以唔會high ground
好似eichenwalde 條橋上面咁
一定有傻閪去腳底叫need healing
實heal 到啦
Rein 而家打坦好廢
尤其對面有黃血即係有甲
傷害量*0.7
Rj咁
之前季季都黃金 但依家得返青銅3
開隻torb 用猩猩moria 咪得
不過d弱智係唔會識
總之睇心情揀英
頭先有場One trick 叉電豬當自己dps
完場得6殺
有最少3個係開大執
有人講Diamond 排完bronze 5
你都識講對面弱智, 你仲要跟弱智嘅打法你咪變埋弱智 人哋犯錯唔等於你都要跟住佢犯
乜春
弱智企錯位CRITICAL 咪由佢死 你企個柒位死埋咪即係FEED
開大仲要自帶金身真係屈機
healer 點企最好
咁有人全程企錯位係唔係全程放推
好似直布羅陀咁, 防方守一開始係有highground, 咪係唔係全程企係上面由得對面推 遲早要有人跳落去擋車, 你自保能力又唔夠比對家flank死分分鐘戰犯嗰個係你, 唔係跳落去下面擋車嗰個
佢地既平衡等如想自己玩開隻英屈機到變tier0
去high ground 會冇人cover
要1v3-5
另外隊友一定死曬
你咁講即係單機玩法
自己好清高咁諗個pro play打法
但係d隊友一定冇人陪你execute
最後咪即你得你自己上high ground 做眾矢之的
下面d隊友又死曬
想問係咪DPS main
諗d plan冇隊友既

ML7 之前有出過片講每隻heal
最後結論就係就住d隊友玩
係就佢地然後偏向自己玩法
唔係做自己玩法然後偏向佢地
以你講法直頭係只做自己玩法

Btw
以前tank/ DPS 都有可能lead 隊
而家只有坦可以帶
DPS 太自我即係放棄隻坦
等睇佢feed
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞