《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
琴日打隻on9拳佬無限藍甲咁
圍住部車黎打人七進七出 又高機動性
我一開始都係咁玩
玩左段時間後發現
一拳收一件再跳走有效率好多
前提要夠準
其實飛到埋去上勾拳補幾下手指炮都死
係睇識唔識飛走多
佢右鍵本來就用配閃光彈用, 依家除左中近距離破盾破冰牆, 根本就無用右鍵ge機會, 但問題又要佢中近距離, 又要唔比保命技佢係咩玩法
翻滾CD 6秒空窗期比genji tracer貼住左如果無神經槍保祐係必死無異, 依家得佢一隻dps同機兵無保命技能
啲塔直接儲送去後排
已經即刻收support 頭
https://youtu.be/-K9EGHljtsA?t=1366
Flats 評到0分嘅ult 比連登仔評到OP 睇唔透
Doom改到咁廢好撚心涼
屌你老母ow1個時根本係bug黎
成日上bug位 落地 上勾拳 左鍵 200血一定死
之後就右鍵走佬 大都唔洗開
點解機械人排得咁低嘅?明明咁撚勁
但佢有d角色嘅技能描述都仲寫住可以暈,但實際上暈唔到
emongg又話orisa大技好用啦又唔見你po佢條片出黎
除非你話flats勁過emongg所以emongg講野信唔過啦
舊機械人勁好多 不過我只係白金
兩睇啦 呢個時代冇咁多人可以俾個盾你
新英sup S? 我玩一兩埸唔太明勁係邊 大技一波係唔錯
無大d技好似kick
比雷劈真係笑撚左
同人雙排
佢ana 我是但一隻坦
經常保唔到佢
我地都係互望一眼
好無奈
唔係我地冇反應
係真係冇咩可以做
已經成日留bubble 比佢

我單排玩ana 就留E
好多dumb淨係識屌地起手
只要屌地扣完血E
回得番就冇咁易秒
之後就試下瞓佢老母
不過瞓完唔會有follow up
E又用左去自保
條撚樣又好大條血+ passive 藍血
瞓完就走
ORISA招大技,和尚開大都死幾件
其實唔會
我試過1v1夾開隻ana
只可以用屌地接普攻昇龍秒佢
儲力right click會比佢撚到傻鳩咁
傻仔0aim 唔好計啦
或者偷襲儲氣都有機既
比佢有vision 就唔洗打
勁在穿牆
好似6秒cd
個距離都幾遠
係幾勁
但要熟少少個heal
10張符慢慢出
中途可以一路轉向
所以係可以heal 幾個人

E無敵一下同埋可以解ana antiheal
大boost 曬movement, reload, shooting速度
係好撚勁下
但所有野都要用得好準
上限好低 由其招大 純粹限制走位
而定大技啲聲好難聽到 有時真係唔知咩事中咗
1v1 同打團唔同既
打團有cover
link ?
有冇人呢度都有玩玩下死機GE情況
樓主要開2了
個符其實係點?係咪對友方click一下就唔洗理佢望第二都得係咁補晒十張符,如果要中途轉target就向第2個人click一下咁?d符個動畫亂咁飛好難睇......
發射時瞄中會追蹤 (黃色)
冇瞄中唔會追蹤,但撞到隊友都會補(藍色)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞