《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
我覺得呢個moment最值得nerf係zarya
以前鍾意玩鎚仔佬, sombra, symmetra
尋日dl左嚟試玩左幾場鎚仔佬,感覺好似比以前靈活左
不過symmetra係咪比人大nerf左?由support轉左做dps個teleport得10sec真係心諗做乜9
都已經冇乜人用仲要比人搞到兩面都不人真係唔知共雪搞乜
zarya除左盾之外無其他野啦WO, 佢要nerf咩

orisa 有2招技能擋傷害, 一招鏢槍cc, 大技大範圍吸敵加aoe傷害, 施放過程全程霸體加傷害減免, 無位移英雄全部無得走
真 orisa係房開大 heal冇保護技真係等死就算係空曠啲嘅位開都殘血得7788
吸敵唔係問題, 問題係吸完之後走唔甩, 只有位移英雄好似genji tracer呢D可以走得到, 其他人只可以倒數自己死期, 連76全力跑都走唔甩

而且問題係佢放呢招大技太安逸, 轉轉轉或者硬化衝埋黎, 同樣無野反制到佢
未玩到就放棄啦, 浪費時間, 本身Overwatch已經搞到收撚哂皮, 隻所謂續作更加改到ON柒鳩, 衰撚到玩左幾場就棄驚
仲可以打指令 /invite tag#xxxx
我玩左兩日doomfist所以最憎zarya, 本身自己走得快唔想打orisa可以唔理佢, zarya成日放盾救人打又唔係唔打又唔係
玩overwatch 1到尾果班單排rank 個個都心靈祥和晒啦 玩1果時rank 下風場 打口水戰搞到對面1個DPS throw 最後絕地反勝

反而玩咗2日 味見過新手咁濟 全部一班老屎忽 單坦配合要求又高 班新仔0體驗好快唔玩
利:老屎忽 單排rank 1100 hr
有時你早D打爆佢個泡泡再集火佢, 一樣可以殺得死, 比少少能量佢賺咪算
玩tank 想dps 然後想人nerf 隻保人嘅tank

不過zarya 個bubble 依加2.5秒係有啲惡
淨係ow岩岩出果陣玩過一排
而家入去排rank比人打到門口都出唔到
唔知隻game要點贏
首先唔好排rank 先
唔識玩唔好入rank累人啦
仲玩緊果D老屎忽個個玩左四五年 你隔咁多年唔玩而家入game路都未識行

唔屠你屠邊個
新手唔係要嬴50場先得到rank咩
起碼行熟晒地圖同知晒d角有咩招先好打rank啦,門都出唔到咪證明你基本野都未熟,ow d地圖已經相對上唔難記
唔識玩就玩下quick match先啦
你啲隊友真係多得你唔少
OW果時已經大NERF左
其實比佢吸到走唔甩嘅一係佢衝埋黎剩係吸你一個, 一係企錯位
唔怪之得 我排親對面都2000lv
唔通你要企到九十幾尺遠咩
會戰係咁樣打ga wo, 由其是除左ana可以企遠少少heal之外, 其他support企位一樣好近, 依家orisa招大個範圍大到同lucio 個field差唔多
一定唔係企喺你隻TANK 後方, 有Highground企highground, 一係行flank route
原來泡泡長時間左 唔怪得好似惡左咁
support唔係企tank 附近
依家仲要單tank, 你想佢死快D
dps除左ashe, widow, sombra仲有邊幾隻hero唔洗企係會戰附近, 依家orisa講緊直接衝入對方個陣中間都可以安然無事開埋大技
2個CHARGE + 2.5秒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞