《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
有無人成日連左去韓ser 200ping點玩
本身6個人
你要輪住單隻出去死都難d嘛
死慢少少就有下一隻到
同埋兩隻坦
我都易d等到一隻
而家等唔到
真係死得好快
LOL 都用左好多年
D人先知隻GAME係推塔GAME 唔係殺人
個個都以為殺人多就係英雄
ON99咁 連基本合作都無
睇英揀英又唔識
只係好型咁揀死一隻 然後輸
又話要減toxicity
而家重撚toxic
不過我都懶得屌d垃圾
叫佢地幫幫手
肯就try
唔肯都由佢
捉戰犯唔係問題,捉得啱唔啱先係問題。1代因為睇唔到隊友打成點結果一打得唔好金銀銅9成第一個blame dps但係dps發揮唔好可以係其他role嘅問題,例如唔夠補或者坦走位錯畀人first pick等等

2代出咗計分版之後連support 差距都可以一野睇到有時更加突顯damage over healing嘅重要性,有時可能就係差suuport嘅輸出輸對面所以打唔過

利伸返先:我打support都覺得呢個係好事
好多都係睇dam屌 但係單坦剩睇dam好難分
隻坦打極唔死 但係狂打隻坦自然高dam
有啲打後排嘅就低dam啲比人屌戰犯
不過我都好耐無玩 未係好清楚個環境
有得捉戰犯總好過上集講我乜乜金牌
有無人試過同朋友多排Competitive,點解排隊鎖住一兩個role唔畀揀?
講真,有數據show出黎好過上集講我幾多金,上集d金牌同自己隊比較根本無參考價值,d dps殺唔到人你坦全部hi中一下殺數就緊係金牌,dps雷唔代表坦無問題,dva呢d殺數傷害又好容易雙金

今集直接有晒數據一眼就睇到未必淨係dps差,如果話人差嗰d數據都差咪證明成隊都廢,好過係度鬥講咩幾多金,又知人地對面幾多殺所以夠carry而家知自己同對面隊既差距咪幾好
其實結果唔識睇都係咁鳩叫
好多傻豬仔當自己DPS
冇幫過隊友
之後真係最高傷
4k咁上下,高到嚇死曬人
但係dps 比對面zarya/orisa 直入屌到弱智咁
隻豬企得後過我ana
一睇都知要屌豬
但係隻豬好自豪高傷過dps
有冇人PlayStation 一齊打quick play
試下用Europe 入game 暫時都係平均40ms左右
牌位問題 可能你個friend 有role高分過你或者你高分過佢
捉戰犯最好都係睇kd rate 加dmg 3樣睇曬

當然有例外 尋晚打咗場隻ana dps 又唔係,但係全場比隻zen out heal 死又死廿次完全non existance

最麻煩係低位啲人係對隻game 無concept,例如推車你企制高點對殺到人 自然對面就推唔到, 但係佢哋唔明死企車free 制高點人自己死曬比人free push

ot果時又係1隻隻出 完全唔明只需要贏一個team fight 自然會停到車 夾硬一隻隻去死

take cover唔駛講 , 直接行出去唔搵cover 直接比人射死話無heal on9 到震
佢in game 有時有bug 明明亞服會routing 錯有200ping
唔好意思想問下拳王以前點有份搞死隻game
佢出嗰陣我就冇點玩
1個combo 可以秒晒所有英 除咗坦 又可以開大走佬/上bug位(塔頂 等下一個combo 天花頂跌落嚟 又秒1堆)
https://m.youtube.com/watch?v=5tuylM3VqZA
1:43開始睇
佢有mistake 比人控埋都唔洗死
技中人之後又有條減得好慢既藍血
正常角色好似genji 咁
呢個位mistake 唔會咁易走到
佢來去自如
又唔係有人幫佢
雖然佢都迫到要開大
但繼續睇落去
隻ana 乜都冇做過就唔見左
一隻DPS 3招技都有控
唔知邊個弱智design
機動性高 又難瞄 又定位係TANK 有血有盾 仲要高攻 多CC
呢隻野咩都有齊 係差識回血未做到

點解連呢個都要排隊?
嗰陣真係勁 先攻必殺 又超高機動 自出自入
打死幾件又有大 大技又無敵時間
D人玩D射手 又佔點又唔推車
企到老遠係度刷傷害 又唔係殺到
見無血就死追
屌人無輸出
D人係唔係唔知隻game玩緊咩
招大進可攻退可守
好似條片咁自保完
技cd好再打一波又有藍血
屌到人傻仔咁
Pharah mc真係得啖笑
一開大傻仔咁企定食ana sleep
10場有5場啲dps都低輸出過heal/tank
講緊ow1
當時係DPS 定位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞