《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
我記得豬仔大技斷到?豬勾豬 Ana瞓覺好似都斷到
我諗住真係玩坦
即係rein /舊orisa
都得番1坦
新英竟然係整隻冇盾槍手
再delete 埋orisa 個盾
真係精神病
不過原本d隊友都係用豬當DPS
都單坦慣
我都覺
200血都係要死嘅
但係以前秒到250
宜家牛仔都秒唔到
改左啦, 依家豬仔個Q 限時內可以撳實射與唔射
你開緊Q 俾人CC, 只要限時內/唔死, 可以繼續射
除非...你黑仔到俾ANN ZZZ, 訓足咁耐

你一開Q俾對家隻豬仔勾到食一炮唔死, 你就可以ACE對面
屌個身份證點搞….
有ow1都lock應該係中bug

你試下轉server 再入
其實佢無講錯
仲係ow1比賽版本嘅時候牛仔真係meta黎
225血暈彈
根本屌打其他槍
嗰陣牛仔小美係meta黎
都唔係鳩開啦
係冇得開
dva好勁wor
ow2得zarya counter到佢
覺得佢廢係意識唔夠姐
不過佢好食資源就真
orisa由佢最初出開始main佢,真心唔覺得廢喎

ow1個盾放係度隊友自己去預,仲可以擾亂到雙飛,個波仲可以吸人落街,宜家ow2大改完變到可以好進取咁打,用得仲順手,啲傷害有時仲高過啲攻擊手
玩得勁ball幾時都係meta黎
可以solo carry
係比賽集火勁先無咁op
街場來去如風七進七出都無人理你
改咗做chain 技 開完唔駛一路射 可以用其他cd技

hog不嬲都係同一個問題, 不論自己team 定人哋team 都唔想見到
ow1 大部份都係flank hog,除非你同orisa玩hook combo,否則 team play =打少隻
你可能殺咗人隻dps, 但係人哋front line 兩隻600血tank 壓埋黎加埋support 你殺到人果時個成team 已經比人steamroll 咗
ow2 變咗單坦,hog 1無機動 救唔到後排, 2喺kiriko出黎前真係一比人anti sleep 就又等比人steamroll
自己唔識玩, 玩得渣, 俾人撳住秒, 隻角咪廢囉
最好自己用邊隻,邊隻就可以1打5
要自己睇準時間
睇對面冇技先好射
望望pro scene 同街場隻jq
真係唔駛講咁多
dva好難玩係真
不過真係可以好煩
煩到對面啲射手殺唔到人
招吸我見啲人用黎保自己
其實最勁係保隊友
邊個隊友殘血罩住佢 對面啲射手真係屌出聲
我自己係照吸無左都會飛過去用body block 背對
不過街場好少見呢啲dva
要大師場以上先見到
舊屎...舊屎過左去就唔好再提了

依家OW2 單坦, 就算你用返標準坦, 有人攪後排你都係理唔到 (盾佬,ORISA?) , 轉身救後排俾個屎忽對面任射? 最後都係要揀面向敵人頂火, 等自己D DD/補去處理, 用豬仔隨緣拉話唔定可以拉到佢

SOLO NG 隨便啦, 自己開心就好
其實係dva唔係廢,只係一個累全家風險太高,要隊友識走位配合,街場用過幾次都要轉番orisa穩定啲打,累死個補師個罪疚感好大
ORSIA +隻MERCY玩推車場, 真係撚狗咁撚
把槍好似唔駛RELOAD咁浪射, 又會爆擊, 又有MERCY補住, 煩到核爆
所以ladder都係啲高機動嘅坦或者zarya勁, 攪鳩人後排或者保後排
講緊rein 0 衝
Ps4 有冇人玩
Ow紅嗰陣係meta喎 唔勁嗰陣隻game開始收皮
牛件最初代 版12 打哂12 槍無遞減嫁lol
好好玩
玩rein 猩猩 e到直接死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞