《Overwatch 2 鬥陣特攻 2》討論區

1001 回覆
18 Like 88 Dislike
好好奇ow2會唔會有新玩家加入
之前叫班fd玩ow1,但係佢地玩左幾鋪,比人殺到仆街就唔想再玩,因為ow真係冇新手
ow2睇勁人直播算 唔玩
變免費終於叫得郁D FD試下
當年一出果陣好迷OW,係暴雪愈黎愈搞死自己
而家仲要變1坦,其實根本FIX死錘仔佬
確實,比人屠得勁過高達
俾wm camp死係spawn
大錘ow1比猩猩 sigma 豬 倉鼠波撚狗咁撚

現家坦克都要做輸出
終於入到server
玩左好多鋪 無彈game問題

首先好開心終於解決左doomfist問題 doomfist出個時我棄左隻game成年 一隻完全破壞遊戲體驗既英

但啲坦接近無哂盾 新地圖大左好多 變左大地圖混戰感覺 我main ana覺得好無安全感
啲隊友多數分開好散 好難補哂全部人 加上ana無走佬技 成日隊友開技閃走左 俾隊友賣

大部分坦都變左dps咁玩 唯一一場有個玩rein佢好努力想保啲隊友 但都唔知保得邊個 保哩個 另一個就死 見有另一個俾人搞緊過去救 後面隊友又死 跟住全部人死哂得返佢 見到佢好迷茫

唔知大部分人係咪會鐘意自己有自己玩多啲 但我比較鐘意ow1合作性多啲既模式

本身最期待係pve但好似有排都唔會有
想睇佢收幾錢
中意pve多過pvp
Dps Lucio
成堆 我幾百lv成日遇到幾個10幾lv想死
盾佬我見仲有個盾 有無勁到,之前末期俾人撚狗咁撚
ow 2都要等咁耐
我main moira 而家又可以heal又可以dps開心左
玩完之前beta嘅感受:
Hitscan 好屈機
OW2 免費左 希望冇外掛
單坦邊有人用rein 無機動無zarya 無射距 人型槍靶黎
無zarya旁住 rein係好難玩
依加ow2改到rein個盾好廢好易爆 但衝刺個技可以控制隨時停同埋控制度高啲 例如轉彎可以轉多啲 都係向輸出型方向咁改 預你周圍咁鳩衝
感覺上其實已經無左要分坦/補血/輸出既意義 全部人都係自己有自己玩
無移動性/走佬技既英基本上可以收皮 例如ana zen
L
免費咗先有仲多外掛
啱啱開都要等成5000個
起身諗住開隻Game睇下
結果成半個鐘都入唔到 20000人kick死
即係同高達一樣, 個個都係dps
理論上應該容易平衡左同埋無咁易有meta setup.
做咗好多防外掛.. 要贏50場先可以打RANK
我岩岩第一次玩, 都有同感...覺得太亂節奏又太快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞