我無啦啦同隻芝娃娃交換咗身體,跟住無啦啦又遇上喪屍大爆發

410 回覆
84 Like 21 Dislike
但本身人都識爬

主角變咗大波妹
第一隻死嘅喪屍係俾樓主間接整死咗
你指師奶喪屍?
lun廚輕輕一推
live 了
我要睇屌女啊
文呀 再唔俾文我 我過嚟咬樓主㗎啦
寫緊,等等
咬你
然而走咗出嚟出面都唔代表安全,因為外面仲多喪屍。

佢地聞到我地人類身上嗰陣香味,好快就發現咗我地。

「Raughhh!!!」

三、四十隻喪屍向住我地衝埋嚟。

除咗逃跑之外,我地都別無選擇。

變成紋身佬嘅大波妹跑得最快,其次係恤衫男,而跑得最慢嗰個係我。

我頂佢個肺!心口對波好鬼死重,感覺好似孭住兩個水袋喺度跑咁。

平時喺街見到啲大波妹行路「鄧下鄧下」,覺得好養眼,輪到自己變成大波妹,就覺得對波好q阻埞。

我「he he her her」跑到索曬氣,轉個彎連嗰兩個條友都唔見埋,得返自己一個。

假如又俾喪屍咬到,咁我必定會再次同喪屍交換身體。

問題係我唔想再變喪屍,因此無論幾攰幾辛苦都好,我都唔可以停低,只能繼續跑。

結果跑到嚟一個路口,前面出現一班喪屍攔路,後面嗰班喪屍又就嚟追上。

喺我周圍無地方好匿,身後就得一架小巴。

家陣我上圍咁突出,根本就攝唔到個人入車底。

所謂「前無去路,後有追兵」,睇怕今次我都走唔甩,一係變成喪屍,一係俾喪屍咬死。

既然係咁,喺臨死或變喪屍之前,我一定要做一樣嘢!

我雙手放上心口,大大力揸自己對波。

嘩嘩嘩!對波軟綿綿,手感正到痺!

眼見前後兩班喪屍差唔多殺到埋身,本來我都放棄反抗,盡情咁揸波。

但估唔到呢個時候,我身後嗰架小巴,突然間有人拉開道門,並且有兩條友夾手夾腳拉我上車。

呢兩個人正正就係大波妹同恤衫男。

原來佢兩個匿埋咗喺呢度。

佢地救咗我,同時都俾喪屍發現咗。

「砰!砰!砰!」

好快成班喪屍包圍住架車,一邊咆哮一邊拍打車身。
不愧係佐治巴啲故
男主角臨死都要做啲奇怪嘢
架小巴俾佢地拍到又搖又震,車身玻璃就嚟裂咁滯,再咁落去我地三個棧攬住一齊死。

「點算呀點算呀!好多喪屍呀!」恤衫男騰曬雞。

「屌你冷靜啲啦!」大波妹喝佢一聲。

或者我唔應該再稱呼佢做「大波妹」,畢竟佢依家已經變咗一個佬。

我地三個人入面,最了解喪屍嘅人係我,原因係我曾經做過喪屍。

於是乎,我好努力咁回想返喪屍嘅特性,繼而希望諗到一啲應對方法。

「嘭唥!」

左邊一排車窗逐個俾班喪屍拍到裂開咗,十幾廿隻手伸咗入嚟車廂。

中文有句成語叫「急中生智」,結果喺咁危急嘅情況下,真係俾我諗到計仔!

「你地聽住!啲喪屍之所以會咬人,係因為佢地聞到人肉散發嘅嗰股香味… 」

「直接講重點啦!」大波妹好心急咁打斷我。

「假如佢地聞唔到嗰浸香味,咁可能就會走!」

「哦!咁我明你想講咩啦!」大波妹即刻get到。

「但我唔明喎。」恤衫男仲係一頭霧水。

大波妹無解釋,只係舉起恤衫男隻手,聞一聞佢胳肋底:「有無搞錯呀!男人老狗一啲汗味都無嘅!」

隨即佢舉高埋自己隻手,聞咗吓自己嘅胳肋底:「哈!呢浸味就夠掯啦!」(掯:kang3)

大波妹果然明白我嘅意思!

我心中嘅對策就係用臭味遮蓋人肉嗰浸香味,話唔定咁樣可以趕走班喪屍。

「嘭唥!」右邊一排窗亦已全部碎裂,兼有喪屍嘗試緊爬入嚟。

「事不宜遲,趁我地啲汗未乾,身上成浸汗臭,一於就用浸臭汗攻死佢地!」我拉高手袖,準備出招。

「好!我地兩個負責左邊!你就右邊!」大波妹同恤衫男一齊高舉雙手,行到左邊窗邊,散發陣陣汗臭味。

而我就行到右邊窗口位散播臭氣。

「掂呀喂!啲喪屍真係俾啲味臭親!」大波妹一隊個胳肋底埋去,啲喪屍就即刻縮。

之後佢雙管齊下,大啖大啖咁呼氣,用埋把口嗰浸口臭味攻走啲喪屍。

左邊車窗嗰邊啲喪屍的確開始散去,不過我呢邊啲喪屍仲係唔肯走。

好明顯係我身上陣汗臭味唔夠勁,我再噴埋啲口氣出嚟,但都係無乜作用。
用腳臭有無得諗
「Raughhh!」

窗口突然間有隻喪屍,一手伸埋嚟,捉住我隻手。

我嚇咗一跳,出手用力扯開嗰隻蒼白嘅喪屍手。

可惜對方捉得好實,我點扯都扯唔開,跟住又有第二第三隻手捉住我。

「我俾班喪屍捉住咗!嚟幫幫手啦喂!」我擰轉面向另外二人求救。

「等多陣,我地呢邊啲喪屍差唔多走曬,搞掂之後即刻嚟幫你!」恤衫男回應我話。

「頂!救命呀!」我搏曬老命同嗰幾隻捉住我嘅喪屍拉扯。

雙拳難敵四手,眼見自己就嚟要俾班喪屍扯出車外,好好彩喺個moment,我feel到有道氣喺個肚度谷緊出嚟。

放屁!我想放屁!

我冒住俾喪屍咬屎忽嘅風險,將個籮柚擰過去對住班喪屍。

下一秒,「呠」一聲,我放咗一個好大好響嘅屁。

「Ahhh!」啲喪屍俾個屁攻到即刻放手兼退後。

個屁放得大聲之餘仲好撚臭,唔單止係啲喪屍,就連我都幾乎俾臭到暈咁滯。

「你平時唔食菜架!啲屁咁撚臭嘅?」我問個大波妹。

「臭咪好囉,臭撚走啲仆街喪屍!」大波妹為此感到非常自豪。

我忍唔住再放多一個臭屁,嗰一浸臭過屎坑嘅味道,徹底咁遮蓋曬我地身上浸人肉嘅香味。

周圍嘅喪屍一聞到浸味,個個都走夾唔抖。

幾經波折,終於都趕走班喪屍,我地三個亦卒之可以坐低,暫時鬆一口氣。

抖順條氣之後,我地幾個就簡單咁自我介紹。

恤衫男話自己叫阿明,上咗紋身佬身嘅大波妹就叫Irene。

跟住我就向佢地一五一十咁解釋返交換身體嘅事。

「即係個紋身佬咬咗你,咁你就變成咗佢,佢就變成老鼠,之後輪到我咬你,所以我就變成你,你就變成我,係咪咁嘅意思?」Irene問我。

「係!無錯!就係咁嘅意思!變成老鼠之前,我都同過芝娃娃仲有喪屍交換過身體。」我補充話。

「哦!原來你做過喪屍,唔怪得你知喪屍會聞到人肉嘅香味,咁你本來嘅身體呢?」恤衫男問我。

「佢俾芝娃娃上咗身,之後俾架直升機救走咗。」

「乜有直升機嚟過柴灣?」恤衫男追問。

「有,機身仲印住聯合國嘅logo,我諗聯合國都嚟埋幫手解決依家嘅喪屍危機。」

我講完呢句,跟住同Irene講:「係啦,趁依家無喪屍,你快快脆咬我一啖,咁你就可以攞自己嘅身體,而我就上返紋身佬個身。」

Irene聽完我咁講,冷笑咗一聲:「哈!我先唔制!」

「吓?點解呀?」我問。

「哈哈!唔怕話你知!雖然我係女人,但其實一直以嚟我都想做男人!」
update左了
主角比人屌未
timing啱就會有架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞