我無啦啦同隻芝娃娃交換咗身體,跟住無啦啦又遇上喪屍大爆發

410 回覆
84 Like 21 Dislike
因為我平時鐘意睇喪屍片,尤其偏好b級喪屍cult片,大製作大場面生離死別嗰啲我反而唔太鐘意

最好搞笑得黎又血腥,憨scout打爆喪屍城 係我其中一個參考對象

至於楊過就出現喺「性交轉運打喪屍」
見到啲人好似同楊過好熟 以為其他故佢都有份但睇曬咁濟都唔見有
行返出去商場,見到太陽開始落山。

「我地跟住去邊度好?」阿明問。

「搵個安全嘅地方匿過夜囉。」我答。

「行前少少就係街坊福利會,不如就匿去嗰度啦。」阿明提議。

「都好喎,Irene你點睇?」我問。

「吓?你地話咩話?」Irene無留心聽我地講嘢。

由離開超市嗰陣開始,感覺佢就有啲神不守舍。

「Irene你唔舒服呀?做乜你塊面咁紅嘅?」阿明問。

「吓有咩?無呀?」Irene尷尷尬尬咁耷低頭。

「轟隆!」

天空突然雷電交加。

我地唔講咁多,拿拿臨行快兩步。

好快見到前面有一座只有兩層高嘅平樓建築。

地下一層係郵局,二樓外牆就掛住「柴灣區街坊福利會」嘅banner。

只要再行多二十米,咁就會到達我地嘅目的地。

偏偏天公不造美,呢個時候落起大雨。

密集嘅雨水一下子淋到我地濕曬,沖走我地身上浸臭雞蛋味。

無咗浸臭味做掩飾,附近嘅喪屍立即聞到人肉嘅香味。

隨即一隻二隻就擰轉面,向住我地衝埋嚟。

大雨之下,我地被迫又要同喪屍展開搏鬥。

由於阿明戰鬥力比較弱,所以我借咗把斧頭俾我,而我就揸返鐵通。

喪屍嘅數量大約十隻,照計憑我地三個之力,應該勉強對付佢地。

弊就弊在同時間落緊好大雨,地下變得好滑,我同阿明先後跣低。

「你無事呀嘛!」Irene即刻衝過嚟扶起我。

「無,我無事。」

「我有事呀!」阿明俾四隻喪屍㩒住喺地下。

我同Irene打走身旁喪屍,然後一齊跑去幫阿明解圍。

啲雨越落越大,情況對我地越嚟越不利。

好在我地及時諗到對策。
咩對策呢?
我同Irene負責引走啲喪屍,阿明就拎住三袋嘢食,衝埋去福利會門口,再攞斧頭劈爛道門把鎖。

一見到道門開咗,我地兩個就擺脫班喪屍,並用最快嘅速度飛奔。

雖然班喪屍追得好貼,但始終慢我地一步。

最後我同Irene有驚無險,順利「達陣」。

阿明隨即閂埋道門,之後我地再搵嘢頂住門口,唔俾啲喪屍入嚟。

「Raughhh!」啲喪屍入唔到嚟,只管喺度咆哮。

沿樓梯行上去就係福利會,地方超過一千呎,本身係一個空曠嘅活動場地。

裡面無喪屍,周圍放咗十幾張膠櫈同一張乒乓波檯,靠墻位置有一排locker。

角落頭仲有一間雜物房同一間辦公室,墻上面就有一排窗。

為咗安全起見,我地喺辦公室搬咗個櫃同檯落樓下塞住道門。

好在我地三個都係男人,而且有氣有力,就算幾重嘅嘢都搬到。

搞掂之後,我地再返上樓上。

由於全港電力供應中斷,因此所有燈都係唔著。

趁個天未黑曬之前,仲有少少光透入嚟,我地四周圍搵吓有無蠟燭或者電筒。

結果好好彩,我地喺雜物房搵到三支電筒,兼且仲搵到一箱礦泉水。

頭先大家都俾啲雨淋到濕曬,跟住我地又分頭拎住電筒,搵搵有無毛巾之類嘅嘢。

搵咗一陣,Irene第一個搵到乾毛巾。

佢行埋嚟遞咗一條俾我:「呢度有塊布,你快啲攞去抹啦,唔好冷親呀。」

「多謝。」我接過毛巾,抹走身上嘅水珠。

「應該係我講多謝先啱,喺超市嗰陣,好彩得你及時接住我,否則我實俾玻璃碎插死或者俾喪屍咬死。」

「都係舉手之勞啫。」我話。

「你後面背脊抹唔到,等我幫你。」Irene行過嚟幫我抹身。

「乞嚏!Irene你仲有無多條毛巾?」阿明一邊乞嚏,一邊行過嚟問。

「無啦喎,你自己再搵吓啦。」Irene答佢。

阿明用手上嘅電筒照過嚟,睇到Irene幫我抹背脊,兼睄到我手上條毛巾,跟住即刻面色一沉,眉頭緊皺咁啤住我。
「滴噠滴噠—」

到咗天黑,外面嘅雨仲未停。

我地三個擔櫈仔,圍埋喺乒乓波檯前食晚餐。

之前喺超市拎咗三袋嘢食走,慳慳地嘅話,應該夠我地三個食一個禮拜。

至於嗰箱喺雜物房搵到嘅礦泉水,照計都夠我地頂到一段時間。

而三袋嘢食入面,絕大部分都係乾爭爭嘅餅乾,唔好食之餘又鞋口。

阿明摷吓摷吓,居然喺一堆餅乾中,摷到一條魚肉腸。

佢立即獻殷勤,搣條腸俾Irene食:「啲餅乾太乾嘅話,不如食條腸呀?」

Irene攞咗條腸,跟住轉過手就遞俾我:「你食呀!」

「吓?唔使咁客氣喎,你自己食啦。」

「係囉!條腸係我特登搣俾Irene你食架嘛!」阿明就話。

「你俾咗我咁即係我架啦,咁我鍾意俾邊個食咪俾邊個食!」Irene將條魚肉腸塞到我手中。

下一秒,阿明立即搶返,再遞俾Irene:「都話條腸係俾你食架囉!」

「咁我唔想食,想分俾其他人食,係咪唔得先!」Irene再將條腸塞到我手中。

「唔得!」阿明又搶返條腸返嚟。

如是者,條魚肉腸就喺我地三個人手上換嚟換去。

換換吓,阿明唔耐煩,直接將條腸放入自己個口。

之後佢一邊咬條腸,一邊啤住我講:「條腸係屬於我嘅,我絕對唔會俾你食!」

唔知由幾時開始,我地三個人之間嘅氣氛變得有啲奇怪。

另外亦feel到Irene對我嘅態度唔同咗。

佢坐喺我隔籬,我睄到佢成日借啲意偷望我。

當我一擰轉面望向佢,佢又立即擰返轉面扮無嘢。

總之佢啲行為舉止俾人一種含羞答答嘅感覺。

假如係女仔對住自己含羞答答咁款,可能都仲會暗爽。

但Irene係一個肌肉健碩嘅大隻佬,佢對我做咗出啲咁嘅動靜,只會令我毛管棟。

諗諗吓,佢唔會係鍾意咗我吓話?

講起嚟真係似,自從我喺超市救咗佢之後,佢對我嘅態度就變咗,就連望我嘅眼神都唔同咗。

莫非係因為我「英雄救美」,所以令佢愛上咗我?

唔會嘅唔會嘅!一定係我自己諗多咗!

食飽之後,我地喺雜物房搵到幾張瑜伽墊。

將佢地鋪喺地下,我地就當係床訓上去休息。

連續幾日無訓過好覺,我一合埋眼就訓著咗。

訓到半夜,我突然feel到有人攞毛巾冚住我個身,好似驚我凍幫我冚被咁。

我半睜開眼,朦朦朧朧見到對方一個大隻佬,手臂仲有紋身。

呢個人咪...咪係Irene?!

我詐唔知繼續訓,點知條友竟然嘟起個嘴,哄埋嚟好似想偷吻我。

我拿拿臨轉睡姿,面向下咁趴喺度訓。

咁嘅情況想唔承認都唔得,睇怕Irene真係鍾意咗我。
Irene同主角呢段本來大綱係無,因為唔想俾大家覺得我成日寫呢啲但最後都係寫左
幾時幫Irene換返個女人身先
睇嚟irene有咗生命
今次樓主個故政治好正確
又屌柒喪屍種族主義
又有transgender
仲有埋gay添
差個BLM,快d轉個靈魂落個黑人度先
黑人喺香港比較少見
喪屍揀人黎咬嗰段原意都係想搞下笑
搞掂咗啦
南亞咪黑人
o
休息一日
支持
早啲瞓啦
係咪會gay甜 兩個大男人
樓主,今日有冇得更新?
夜少少
睡前一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞