我無啦啦同隻芝娃娃交換咗身體,跟住無啦啦又遇上喪屍大爆發

410 回覆
84 Like 21 Dislike
「轟隆!」

「滴噠滴噠滴噠—」

陰沉嘅天空終於落起大雨。

我拿拿臨搵個地方匿埋避雨,相反啲喪屍唔怕淋雨,繼續喺露天嘅地方遊蕩。

老鼠嘅體型好細粒,可以四處捐窿捐嚹。

而同時我嘅視線好狹窄,大部分時間只係睇到貼近地面嘅情況,如果要望高少少,咁就要停低趌高個身。

「滴噠滴噠滴噠—」

雨越落越大,我路過見到級樓梯,先一嘢跳上去,跟住睄到前面有條門嚹,直接就捐咗入去。

「噹鏘!」

點不知一入到去,就聽見打爛嘢嘅聲音,仲要好大好大聲,嚇到我當堂震曬。

然之後,我見到面前有一排櫈腳同檯腳,地下亦有碎咗嘅杯杯碟碟,以及匙羹刀叉。

喺檯櫈之間,有幾對人嘅腳喺度跑嚟跑去,並且聽見好嘈吵嘅爭執聲。

好奇嘅我想知發生咩事,於是跳上去一個高啲位置睇吓。

老鼠係有攀爬同跳躍能力,我跳上一張櫈,再跳上檯。

我環顧四周,雖然睇嘢有啲矇,但從室內嘅裝修同佈置,大概都睇得出呢度係茶餐廳。

而喺茶餐廳入面,一共有四條友,當中兩個係身形健壯嘅大隻佬,另外仲有一個著格仔恤衫嘅男仔,同一個對波幾大嘅女仔。

一個大隻佬手臂有紋身,佢追住個大波妹好似想姦佢:「哈哈!你走呀!我睇你走得去邊!哈哈哈!」

「走開呀!唔好埋嚟呀!」個大波妹一路走避,一路擸起周圍啲嘢掟個紋身佬。

而另一個大隻佬著住件充滿gay味嘅粉紅色背心,正雙手㩒住個恤衫男喺張檯度。

個男仔身上件格仔恤衫被撕到爛曬,喺佢好盡力掙扎嘅同時,好大聲咁同個女仔講:「Irene,你唔使驚架,我一定會嚟救你架!」

「哈哈哈!你顧掂你自己先啦!」粉衫大隻佬由兩手換成一隻手箍住恤衫男條頸,另一隻手就拉低佢條褲。

跟手「啪」一聲打落個屎忽到,並發出淫賤嘅笑聲:「Hehehehe!」

照咁情形睇嚟,呢兩個大隻佬分明想強姦呢一對男女。

喺呢個喪屍橫行嘅世界,社會早就失去秩序,姦淫擄掠呢啲事係必然會發生。

間茶記嘅大門俾木板封實咗,出面啲喪屍入唔到嚟,裡面嘅人亦出唔到去。

呢一對無辜嘅男女今日睇怕都插翼難飛。

我呢隻事不關己嘅老鼠,做唔到啲咩,只有就剝住花生等睇戲。
有大波妹
上次睇外太空jer jer故事嘅讀者留名
樓主繼續 好撚好笑
Lm
第一時間諗起楊過隻狗, 仲諗係咪外傳

點知#4 已經有人咁諗
Push
Lm
留名男主角變大隻佬
想睇主角變大波妹
「乖乖地唔好亂郁啦,陣間你就知咩叫爽架啦!」

紋身佬將個大波妹壓喺卡位一張檯度,瘋狂揸波同錫對方條頸。

個大波妹扭身扭勢,搏命掙扎:「走開呀!唔好掂我呀!」

「哈哈!你越嗌唔好,我就越係興奮!」

紋身佬一咁講完,大波妹就立即收聲,淨係用佢倔強且兇狠既眼神「厲」住對方。

面對咁嘅情形,身為女仔嘅佢都無喊,反而俾人剝咗條褲嘅恤衫男,突然喊咗出聲:「嗚嗚嗚嗚——」

「喂!我都未拮入去,你喊乜春嘢呀!」粉衫大隻佬摸住恤衫男個屎忽,佢褲浪位明顯突起咗。

「嗚嗚嗚!身為一個男人,我竟然保護唔到自己鍾意嘅女人!仲準備要俾個基佬屌屎忽,我真係唔死都無用呀!嗚嗚嗚!」恤衫男喊得口水鼻涕都流埋。

「哎呀呀!當口當面話我基佬,你條友咁無家教,一於就屌爆你個屎忽窿!」

粉衫大隻佬解除埋最後一道防線,將對方條底褲都扯埋落嚟。

旁觀嘅我睇到有啲緊張,心諗個恤衫男今鋪似乎真係要屎忽開花!

「乜你抿屎抿得咁唔乾淨,周邊仲有漬既!不過唔緊要,我照隊!」

粉衫大隻佬跟手剝埋自己條褲,眼見就嚟屌入去,喺另一邊廂,紋身佬突然痛苦慘叫。

我嘅視線即刻轉移返去卡位張檯度。

「血呀!阿哥我流血呀!」紋身佬嘅二頭肌俾一支鐵叉插咗入去。

粉衫大隻佬拿拿臨「休」返條褲,跑過去睇吓咩事: 「細佬你點呀?」

原來呢兩個大隻佬係兩兄弟。

「支叉插到好入,我好撚痛呀!」紋身佬手臂流咗好多血。

頭先掛住望恤衫男嗰邊,搞到走漏咗眼,無睇到大波妹呢邊發生咩事。

不過照我估計,應該就係個大波妹喺反抗嗰陣,喺檯面擸起支叉插鳩人。

睇唔出呢條女出手都幾快狠準。

「屌啦星!你個死八婆夠薑郁我細佬?」粉衫大隻佬怒氣沖天,衝埋去一巴摑落大波妹塊面度。

大波妹避都避唔切,俾人一巴摑到訓低。

「Irene!Irene!」恤衫男拉返高條底褲,一邊嗌住條女個名,一邊跑過去扶起對方。

粉衫大隻佬跟住擰轉頭衝入廚房:「細佬,你唔好掹支叉出嚟住,等我搵塊布幫你止血先。」

而恤衫男扶咗大波妹起身後,二人就想趁呢個機會走佬。
之前有提過,間茶餐廳嘅大門口係俾木板釘實曬,所以想走其實一啲都唔容易。

「砰!砰!砰!」

恤衫男同大波妹就地拎起兩張櫈,試圖想撞爛啲木板。

可惜撞咗無幾吓,粉衫大隻佬就喺廚房返出嚟。

一見呢兩條友想逃走,佢就一支箭咁跑過去,伸手用佢強大既臂彎,一手稱起一個人:「你兩個冚家剷想逃走?唔使旨意!」

「阿哥,你顧吓我先啦!好痛呀!」個紋身佬一味嗌痛。

條友牛高馬大,而且肌肉發達,俾叉拮到就牙痛咁聲,呢種反差都幾好笑。

「細佬你忍一忍,等我綁起呢兩條友,就幫你掹返支叉出嚟!」

粉衫大隻佬除咗喺廚房攞咗幾條乾毛巾之外,仲搵咗幾條麻繩。

佢將嗰對男女嘅手腳綁起嚟,等二人無得走。

喺被綁期間,嗰一男一女有試過合力抵抗,無奈對手實在太強壯太大隻。

係咁意一拳毆埋嚟,就已經令佢地趴咗喺度,最後只能束手就擒。

「Irene唔使驚,無論點我都會保護你!」恤衫男雙手雙腳被綁住,連自己都保護唔到,居然仲敢話要保護人。

大波妹搖頭歎氣:「唉!邊有男人好似你咁廢,換轉我係男人,一拳就造瓜佢啦!」

「你兩個收聲!等我幫我細佬止完血,轉過頭就收拾你地!」粉衫大隻佬警告完,就行到佢細佬面前。

「阿哥好痛呀!」紋身佬不停擘大口嗌痛。

遠處嘅我見到條友係咁口擘擘,腦入面忽然靈光一閃,萌生出一個諗法。
究竟點樣可以局佢哋咬男主角
兩個大隻佬就坐咗喺靠近水吧前面張檯度。

喺張檯旁邊,堆咗十幾排24罐裝汽水,沓埋一齊幾乎有成個人咁高。

我嘅視線先向上focus去嗰棟汽水嘅最高點,再向下focus去紋身佬個口。

然之後,我從檯面跳返落地下,向住嗰棟汽水跑過去。

「啊有老鼠呀!」恤衫男瞄到我周圍貢,嚇到縮埋一舊,「死老鼠唔好過嚟呀!」

「收聲!唔好嘈冤爸閉!」粉衫大隻佬大喝一聲。

而我好快脆就嚟到嗰棟汽水嘅最底部。

抬頭望上去,對於體型細小嘅我嚟講,棟汽水沓埋就好似山咁高。

無幾耐前,我見識過老鼠爬水管,另外喺印象中亦曾經見過老鼠爬墻,因此我相信老鼠係有一定嘅攀爬能力。

我伸展前爪,跟住雙腳一蹬,向上用力一躍,跳到大約半米咁高,然後出手爪住一排可樂嘅包裝膠紙。

衰在出手嗰下慢咗,第一吓爪唔住,又跌返落地下。

我並無就此放棄,而係屢敗屢試。

試咗三四次唔得,卒之第五次就得咗,我成功搵到著力點,爪住咗塊膠紙。

穩住陣腳之後,我就一步一步咁爬上去,同時一路都留意住嗰兩兄弟嘅對話。

「細佬你咪亂郁啦,你郁嚟郁去,我點幫你掹返支叉出嚟。」

「咁痛呀嘛,阿哥你可唔可以輕手啲?」

「我已經好輕手架啦!陣間我數到三聲就掹支嘢出嚟,你忍一忍啦!」

「吓!三聲太短啦,你數夠十聲等我有啲心理準備。」

「得啦得啦,咁我數到十就掹架啦!十、九…」

「慢啲慢啲!重新數過!」

「OKOK!咁你聽住啦!十……九……八……」

當佢地數到「五」嗰陣,我啱啱好就順利爬到上最頂。
呢個時候,我居高臨下咁望住兩個大隻佬坐咗喺度。

下一步我要做嘅,就係跳落去紋身佬個口度,跟住俾佢咬一啖。

我要咁樣做嘅理由,其實都唔使多講。

經過幾次身體轉移,我已經好肯定只要自己一被咬,咁就會同人或者同動物,甚至同喪屍交換身體。

「三……」粉衫大隻佬揸住支叉嘅柄,再數多兩聲,佢就會郁手。

支叉一掹出嚟嗰下,條紋身佬一定嗌到喊驚咁款。

我捕喺最邊邊嘅位,等待時機就即刻跳落去。

「二……」

紋身佬擰轉面,瞇埋眼唔敢睇。咁啱佢塊面擰到靠近我嘅方向。

我睇清楚個距離,預計曬好啲位,並保持住高度嘅集中力。

畢竟稍有差池,我就會直插落地,到時唔死都一身潺。

「一!!!」

數到最後一聲,粉衫大隻佬用力一抽,將成支叉掹咗出嚟。

為左唔俾啲血標出嚟,佢第一時間攞毛巾㩒住傷口。

至於個紋身佬就同預期中嘅一樣,擘大個死人口大嗌:「啊!!!!!!」

我把握機會,瞄準目標飛身一跳。

呢一刻,我就好似嗰啲跳水運動員,喺半空中劃出一條拋物線,再垂直向下衝。

「啊!!!!!!」紋身佬嗌到半路,見到我急墜緊落嚟。

我同佢對望咗半秒,跟住我呢隻老鼠完美落地無水花,直插入佢個口。

條友見到我飛墜落嚟,第一時間嘅反應係合埋口,可惜佢合遲咗。

我半個身入到佢個口嗰度,佢先合個埋口,結果變相就咬咗我一啖。

佢啲牙咬落嚟嗰吓,我覺得好痛,痛完我就感覺到暈坨坨,並打咗一個冷震。

從呢一連串嘅反應我就知我嘅計劃得咗!

第四次身體交換成功!

當我回復返意識嘅時候,果然不出所料,個口含住一隻老鼠仔,佢條尾仲喺度fing吓fing吓!
歡迎
update左了
個故隔左一年,估唔到大家仲有印象
歡迎歡迎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞