我無啦啦同隻芝娃娃交換咗身體,跟住無啦啦又遇上喪屍大爆發

410 回覆
84 Like 21 Dislike
有少少重口味
痴線佬巴打llm
咁屌狗
未得閒睇但入嚟留定名加正皮定
遲啲先慢慢追
可能因為我上一個故唔係live
支持
呢個係你既靈感來源?
Raughhh!!!

我終於明白點解喪屍會發出咁嘅叫聲。

原理就同普通人肚餓嗰陣,個肚會咕咕聲一樣,分別只在於聲音唔同。

人肚餓會想食嘢,喪屍肚餓就會想食人。

而喺呢個時候,剛才嗰個喺車底踢走我嘅阿叔,俾五、六隻喪屍從車底拖咗出嚟。

「你地一個二個唔好逼我郁手,話曬阿叔我係睇『龍虎門』大架!」

阿叔聲大大,實質就無貨賣。

幾隻喪屍一擁而上,條友全無招架之力,眨吓眼就被咬到手斷腳斷。

人肉同鮮血嘅香甜味,瞬間充斥喺空氣之中。

我俾呢股味道徹底吸引,身體不由自主咁圍埋過去,好想食埋一份。

唔得唔得!雖然我變成喪屍,但唔代表就要食人!

伴隨住內心嘅吶喊,我慢慢停低咗腳步。

偏偏咁啱同咁「橋」,嗰個阿叔嘅手掌被咬甩,兼且飛脫咗出嚟,落正喺我手上。

濃郁嘅香味同甜味鑽入鼻孔,挑起咗強烈嘅食慾。

理性話我知,面前嘅係人肉,我唔應該放入口,弊就弊在身體卻唔聽話,揸住隻斷掌,越擺就越近口邊。

「點解…我嘅…身體…唔同咗...」

呢個時候,同我交換咗身體嘅師奶,終於發現自己變咗做芝娃娃。

隻狗被咬之後,同樣都變成喪屍,背脊上傷口流嘅血,明顯失去咗原本嘅味道。
我回答對方話:「因為…Raughhh…我同你…你交換咗…Raughhh…身…身體…」

變成喪屍,唔單止會改變味覺、嗅覺及視覺,而且會影響喉嚨發聲,導致講野嘅時候甩甩咳咳。

至於中間嗰啲「Raughhh」呢,上面都解釋過,就係身體好想食人而產生嘅生理反應。

「咩…咩話?」個師奶聽完我解釋,碌大雙眼,露出驚訝嘅表情。

身體交換呢啲咁離奇嘅事,確實係比較難以置信。

然而根據前後兩次經驗,身體交換嘅觸發條件,應該就係我要被咬。

因此,我同個師奶講:「如果…想交換返…Raughhh…身體…可能你…要…Raughhh…咬返我…」

我之所以提出咁樣嘅提議,並非想做狗,最主要係想測試吓自己嘅推斷有無錯。

假如被咬之後,身體真係再調返轉嘅話,咁就代表我估得無錯。

到時有機會遇見返自己嘅身體,咁只要俾佢咬一啖,我就可以重奪屬於自己嘅肉體。

當然,我好希望佢唔係因為變成喪屍而咬我。

「嚟…咬我啦…」我企定定叫個師奶咬返我。

對方注視咗我幾秒後,向前一跳,結果佢無咬我,而係擔走咗我手上嘅斷掌。

「喂…我叫你…咬我…」

條友一味掛住𡁻隻手掌,完全無視我嘅說話。

見佢食到舔舔脷,搞到我都好想咬返啖:「Raughhh!」

隻狗察覺到我好似想分返一份,拿拿臨就擔走隻手掌,匿入車底自私食。

至於嗰個阿叔則早就俾其他喪屍分咗嚟食。

望住佢地食得咁滋味,我嘅心情十分複雜。

一方面覺得殘忍,另一方面又覺得好羨慕好妒忌,好想食埋一份。
呢個鐘數,太陽已經落咗山。入夜後路邊只有一排街燈著咗。

就喺昏昏黃黃嘅馬路上,有個人影從遠處行過嚟。

飄逸嘅長髮,魁梧嘅身材,以及手上一把大關刀。

呢個人正是「柴灣關公」!

我估大家應該都唔知佢咩料,所以好簡單咁介紹一吓:

大概兩三年前,呢條柴灣友單拖拎住把大關刀,當街當巷喺度舞,聲稱要同網民約戰兼當面對質。

單嘢當時都有傳媒報導,假如想進一步了解,只要去google搜尋「柴灣關公」,就會搵到相關新聞。

假如你係柴灣街坊,咁應該間唔中都會喺柴灣見過呢個人。

畢竟佢一身長頭髮鬍鬚背心look,就好似漆黑中嘅螢火蟲咁搶眼。

「你呢班烏合之眾聽撚住!我唔理你地係high撚大咗,定係黐q咗線,總之你地喺柴灣搗亂,我就要對付你地!邊撚個都無情講!」

「柴灣關公」講完一輪嘢,跟住就「馮馮馮」咁舞咗幾吓關刀,每一吓都有板有眼,睇嚟條友有啲料到。

「Raughhh!!!」

我身邊一眾喪屍,包括變咗芝娃娃嘅師奶,見到咁大個人送上門,都唔理得佢關公定劉備,總之就湧上去噬佢。

出於喪屍嘅本能,我忍唔住都湧埋一份。

面對一班喪屍圍攻,「柴灣關公」怒哼一聲,揮刀出擊。

「我斬!我劈!我捅!」

勢估唔到,呢條友真係如有「關公」附身,橫劈、豎斬、甚至三百六十度劈殺,都完全難佢唔到。

沉重又鋒利嘅大關刀,喺佢手上揮灑自如,逐一將埋身嘅喪屍斬手斬腳,連狗都唔放過。

一見到唔對路,我第一時間就調頭走。

「哼!想走?」「柴灣關公」一刀劈埋嚟。

我反應已經好迅速,可惜轉身嗰吓都係轉慢咗半拍。

面前隨即刀光一閃,個肚打橫被劏咗一刀。

痛就唔覺得好痛,只不過肚入面啲腸就跌曬出嚟。

「再嚟一招收你皮!」對方想再補多一刀。

我唔理三七廿一,一邊塞返啲腸入個肚,一邊亡命狂奔。
new po lm
幾時有閪屌,個故唔落甜點睇都差咁啲嘢
雖然唔知箇中原理,但做喪屍有兩個樣好。

第一唔怕痛,第二就係跑幾耐都唔覺得攰。

「柴灣關公」一開頭追得好貼,不過好快就越跑越慢。

話曬佢揸住把咁重嘅關刀跑,體力消耗一定好大。

再跑多兩個街口,我就成功擺脫咗佢。

至於佢頭先嗰一刀,𠝹到我個肚傷口好深,睇怕要去醫院縫針先至連得埋。

東區醫院離呢度唔遠,只係唔知會唔會接收喪屍做病人。

同埋亦都唔知,醫院嗰度有無俾喪屍侵佔。有嘅話,咁啲醫生、護士好可能都已變成喪屍,又或者俾喪屍吞咗落肚。

為咗防止啲腸再跌出嚟,我用力將佢地塞到最入,跟住放眼望去,面前四周圍都係喪屍。

巴士站、街市門口、十字路口以及其他地方都有。

我地喪屍身上全部散發住同一浸除,係一種喪屍獨有嘅怪味。

相反人類身上就傳出一種又香又甜嘅氣味。

因此我地好容易分辨到人類同喪屍。當一有人經過附近,亦都即刻聞到陣味同察覺到。

「Raughhh!」

身體不斷釋放出嚟想食人嘅訊號,令到我不斷咆哮。

家陣夜媽媽,而且通街都係喪屍,嗰啲倖存未死嘅人,照計都匿埋曬喺安全嘅地方,唔敢周圍亂走。

斷估「柴灣關公」都匿埋咗暫時休息。

當條街一個人都無,無人出嚟俾喪屍咬、俾喪屍追,咁喪屍有咩好做?

答案就係:無嘢好做。

作為喪屍,基本上只得返一種本能反應,就係食人。

即係我地唔會想打機、唔會想睇戲、唔會想打飛機,連講句嘢都唔太想,一心淨係想食人、食人、同埋食人。

就算食唔到人,退而求其次都想食貓、食狗、食兔仔,反正有血有肉嘅都想食!

所以大家會見到啲喪屍,一係就周圍貢,尋找獵物,一係就漫無目的咁,喺條街度行嚟行去,等待獵物出現。

唔怪得之荷里活嗰啲喪屍片,主角多數都係打喪屍,好少會扮喪屍。

原因原來係做喪屍係咁無聊。

我同身邊其他喪屍,喺中巴車廠舊址附近嘅油站同巴士站,無所事事咁徘徊。

兩年前中巴車廠開始清拆,依家經過再都見唔到,嗰座外墻斑駁、外觀猶如廢墟一樣嘅舊建築。

我地一班喪屍,來來回回都唔知徘徊咗幾耐,差唔多就嚟天光,終於等到有人出現。

一架白色私家車從小西灣逃駛出嚟柴灣,無論人數係多係少,反正車上面肯定有人!

方圓十里嘅喪屍包括我,一聽見車聲同聞到嗰浸人類嘅香味,立即就蜂擁上前。

「Raughhh!!!」
建議巴打重睇一次 性交轉運打喪屍 止止癮
一部份係
welcome
故事待續
樓主寫到啲喪屍好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞