關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
佢地落雪個d地方正路水撥水唔係會溝火酒架咩?

正路應該唔會結冰?
我想問我去台灣版toyota 租Prius Alpha 或Sienta, 都有得揀四驅?
我係hk版book左可以剔4DW
你係邊條link 去book 架?我見有人去左台灣果度book
或去左日本官網但揀番繁體字之後book?
同埋係咪要俾晒錢去book 先架? 如果萬一要cancel (因機位)有無得退?
https://toyotarent.hk/rentcar/rentcar_company.html

之前有巴打話正常可使用
台灣同香港版都係一個叫J travel嘅機構代理營運
book左唔洗比錢, 到時拎車先係counter比錢
拎車前7日內取消要比手續費, 再之前取消就唔洗比錢
Thanks!!
因為我試過日本官網睇,佢又未有1月,又無得異地還車(河口湖租,新宿還),又話有啲車款已經full 晒
但去番香港,台灣又有得book
所以我同朋友之前老懷疑過係真定假
日本官網只可以book 3個月內嘅車
而且好多已經full晒, 而且香港仲要平20%左右
但問題係佢唔係正式官網, 而且係日本官網個邊睇唔到任何轉介或者介紹關於香港同台灣嘅代理網站, 所以我地猶豫左一輪究竟係book唔book到
不過有巴打話用過係得嘅, 所以都諗住試一試
我回帶睇巴打好似都係去台灣果度book?
無錯, 不過如果你check真啲就會發覺成個網站無論香港定台灣都係同一套system及由J travel提供, 而之後send email黎確認, 係email底部都係寫台灣代理, 換言之同台灣個代理其實都係一樣

謝謝巴打!!等我一陣都試下先
我係驚佢只係agent, 都係幫send request 去日本官網問有無車
其實呢個我都問左, 日本官網有查詢予約, 要輸入11個位的予約號碼, 而香港代理亦有比11個位的予約號碼我, 但佢話此號碼不能於日本官網查詢因系統不同, 在我同朋友商糧後都暫時用住呢間先, 原因是有巴打用過亦相信同台灣代理係同一個, 第二係佢都有facebook page(雖然唔多人睇), 第三係佢無要求我輸入任何付款資料我無損失

你都可以research 多啲分享下, 暫時我都係信住佢先
TIMES 租過…要EMAIL佢
香港版係咪一樣無問題?我之前用日本官網睇價錢
岩岩比較過,香港代理個網平d
講開水撥 夜晚落雪泊室外記得伸返支水撥出黎
唔係第二朝會黐住擋風玻璃
睇過個網 正常都係一樣 都係果班人黎
係香港同台灣 2個icon唔同
我係用台灣版
我記得好似係你話用台灣果個版去租
都係Submit 完佢就Confirm 你用車無問題丫麻
第一次租自駕遊有少少緊張
搭單想問京都上琵琶湖山谷滑雪, 要唔要用雪軚
撳錯掣咁點算
想問下budget網租車,有冇得買全保?咩都包哂。
想揸得心安理得啲
我都唔知佢無定我果時玻璃唔夠熱一噴花晒
利申果時名古屋揸上金澤,唔知會唔會架車無
可以睇睇日文tabirai 應該最平
如果我3人1小,3個平均27吋以上喼,加1個細喼。
咁以下Prius alpha HV 好唔好?謝謝

https://toyotarent.hk/rentcar/rentcar_view_v2.html?carid=122

同呢架Prius 5座有咩分別?
https://toyotarent.hk/rentcar/rentcar_view_v2.html?carid=131

定Sienta 好啲?
https://toyotarent.hk/rentcar/rentcar_view_v2.html?carid=121
但台港日,港係咪最平?台灣果個我未check
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞