關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
北海道邊間好
小路窄得黎又多對頭車同一時停止,我寧願行番大路

見到依間有得平租貴價少少嘅車,想請問會唔會有伏
主要得1線城市機場同2線城市嘅JR站鋪頭先有得買
因為落機已過營業時間, 唔會喺機場拎車,
其他唔喺名單入面嘅鋪頭係咪無方法買?
租開tabirai, 但有時經樂天jalan租同一間公司都有啲特別平plan
Toyota car rent 其實係咪北海道 唔揀雪胎or 4wd都會照俾雪胎你? 一月去
雪胎包,佢有寫。

4WD 要另外加錢
一月北海道一定包
除非公司想換車
有無人係toyota租車?
上網睇話去hertz做會員再去toyota租就有折
有無人租過nico rent a car?
租最平車24小時只係4000羊
我上次去行咗1000km 入咗一次油
計返只係 5¥/km
想問租車有咩特別野要自備
我上次去帶咗車叉頭 車cam pocket Wi-Fi座 平時用開的中鏡
仲有唔記得咗手機座
話說我帶過去個手機座完全插唔到落冷氣槽度
所以建議大家帶個吸玻璃嘅手機座
想請問下一月尾關西會唔會難揸?我有睇過上網話會落雪,但係會唔會結冰?

我主要係去大阪,和歌山,奈良,新宮

我係toyota官網租左SIENTA,但係我見佢又冇得比我選雪胎,4wd又比人租曬定唔知冇車

定係租第二間好,toocoo就話有nissan rent a car既4wd既RV,但係我睇nissan官網又話冇得租

我淨係租過TOYOTA RENT A CAR,怕其他公司會唔會好舊,今次同兩老去,希望用好少少

謝謝
同你一樣一月尾去關西
一樣Toyota租Sienta
一樣冇哂4wd
不過我Toyota HK租,有咩要求或者改動都可以用中文係email聯絡
駛撚4WD 咩
會上大原美山
唔洗咩?
咁得意仲有toyota rent car hk,會唔會流?因為我見本身日本個邊官網都有中英文版,你有冇問過洗唔洗雪胎?
呢個post前少少都有巴打討論
我見佢地最後都租咗
好似係香港代理,但個價仲平過日本
啱啱睇到,但係又話佢個number係日本官網check唔返
岩岩11月頭係北海道toyota rent a car租咗架yaris cross
本身無得選雪呔,但去到都有
反而本身選咗4wd,但去到只係awd

同埋架yaris cross有連線apple car play,有自動巡行
好岩係ic到渣,自動定速跑幾個鐘好爽
我個個日期yaris cross已經比人租曬la,本身都有諗過
我見平均都係Tabirai平D
因為佢個價錢一定係差唔多包哂保險(除NOC)
另外果幾間個價錢唔一定包哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞