關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
咁奇怪? 你係book邊個地區?
如果揀第3個唔成立,可能佢冇提供雪胎? !
我係大阪市拎車
而家有兩手準備
1. 中文網book 左,有雪軩,貴D

2. 日本網book 左,有雪軩,好似自動幫我揀埋四驅,仲平D

想問佢係confirm booking 果道咁樣show 係咪即係confim 左會比雪軩我?如果係我應該要日本網果個booking 了
我淨係租過wagon 所以唔太清楚,hatchback摺一個位應該可以掛
無錯
予約照会・変更・取消版面個status寫左"予約完了"就冇問題
4WD特別装備品 個欄 都charge左你雪胎錢
唔要果個記得cancel 返
我而家好苦惱,好驚去到無雪軩
我都糾結緊係Toyota jp同hk都落咗booking,租Sienta

jp果邊就冇指定車款,76650yen
hk果邊就指定Sienta Hybrid,86600yen
差一萬yen唔知點揀好
揀平果個啦,如果option 無分別的話
咁點解又charge 4wd 又charge 雪軩,車種指定應該唔洗9千9円
保險入面免責補償同NOC無料係分開計

車種指定オプション料金:1,100円(税込10%)/ 24時間
NOC無料: 550円(税込10%)/24時間まで
你租6日,所以收你 (1,100 + 550) * 6 = 9,900円

然後4WD + 雪胎收你 13,200円
budget都有得book雪胎
大家可以去睇下會唔會平過toyota
清楚明白,佢咁list 出黎係咪肯定到有雪軩
一定有啦 都已經confirm左你張訂單
第一次租車。。
係RENT TOYOTA 到租抵唔抵
想請教日本入一次油大約幾錢??因考慮緊轉唔轉混能車AQUA
大阪京都神戶

經Tabirai book咗12月中東京嘅Orix,
之後經Tabirai message佢話想留ETC Card同轉雪胎。

佢覆我ETC card留唔倒,要當日睇下有無
雪胎都係而家安排唔倒,叫我12月頭再問佢

之前book Nippon同Times都好順利一早預留倒,而家搞到要book定第2間後備。但本身睇中Orix車款。
有咩車係得orix有
Book兩間係咩意思
冇落雪地區你12月頭先知,大約1000~2000一日雪呔
唔抵,但方便,aqua 慳油一半
日本兩星期前訂車已好穩陣
我2月去東京租車 係tocoo租完再e mail比Nissan 佢好快回覆我幫我留左雪胎同車cam 1650yen日加330yen 車cam錢
prius 5個大人
3個26吋, 擺唔擺到?
唔想揸雙氣袋sienta
再上其他七人車又好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞