關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
落雪同積雪係兩件事!
我星期六book, 星期一就覆confirm
我上網搵過好多介紹車嘅網站睇, 尾箱都放得落4隻Gip
應該極限係2隻28"+2隻26"左右
其實可以再放多幾袋野不過會遮住倒後鏡
後座中間都可以放多幾個背囊(睇大細啦)
1月尾去過日光 會有積雪
擔心就租雪呔囉
因為睇navitime佢寫左兩個價錢,正價同ETC價
見你地上面討論係要休日先有,即係個trip 踏左紅假(星期日)就有折?
我有租埋for 方便,不過都想計下大約洗幾錢係公路
講真 租張etc 都係幾百yen 既事 有時有d 租etc 唔收錢
無謂晒時間係呢個位到
我琴晚book,咁可能要再等下係咪直接租車店比錢定收琴電郵就要找數?

有時d 樹枝摑到下都唔覺眼
你新新淨淨好易睇得出
到時print出黎去拎車直接比埋錢
有啲車一定要用信用卡同預約人比
睇個勢D yen 仲有得跌咁樣都好
我上網搵到嘅試車

1個30"+2個27"+1個24"

呢個就28"+24"+20"
仲有鬆動
jazz 我都係揸得最多,好夠用la
問題係有etc 租大公司,多數車租貴d
佢哋唔會驗屍,係只睇有冇大花
仲 print 石器時代咩,資料佢已有,基本 show passport 就可以。 1% 機會要 show 個 email 俾佢搵 record
電話同ipad都有softcopy, 不過唔想比其他人掂所以穩陣都係會print定一張, 準備定好過唔準備
最後都係Tocoo! book左budget car rental嘅Aqua
6日車+保險連埋unlimited pass 先$3200到
平撚到喊
的確平少少,你會唔會要埋免NOC 果個保障?
https://dc.c-nexco.co.jp/dc/DriveCompass.html#stt_iptTtl

你上去Nexco,set埋你預計自己行的日期同時間就知有冇discount
官網有曬尺寸
你自己度過4個喼放得落就得
noc 未必間間有,多數都冇買, 2/5萬yen 濕濕碎冇計
近呢十年我已經冇 print , 佢唔掂你ipad, 一樣同你有接觸啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞