關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
Orix 次次去親日本玩都租呢間公司 未疫情之前每年都會返一次沖繩,因為老婆勁鐘意,通常都會同埋外父/母
或我爸爸媽媽 。為左舒服我租開七人車

5次有4次架alphard都勁新 5000km樓下
試過一次直頭全新 啲座位啲膠都未開 標板顯示6km
Washer fluid果度唔關事
用-45c果隻冬天既washer fluid就唔會結冰
會唔會有棍波租
全部租車公司12月尾到1月頭都寫無位係未放出黎定已經full 哂
嚟緊一月去京都
諗住租4wd
3人+3喼可以租咩車款
ETC卡只要你有無限金錢就可以無限上高速

定你想講Nexco d Expressway Pass
買pass要計吓慳唔慳到錢
我上個禮拜去完之後計返條數先發覺原來冇得買pass只係多1000円左右,我五日揸咗1000km
大部份都係行高速公路
係 expressway pass
無pass嘅話 最後點計數?
如果11月中去富士箱根駛唔駛雪胎
唔洗
通常出發之前幾多日book定車
之前有巴打問過Nexco

Thank you for inquiring about the Kyushu Expressway Pass. 
We understand that from October 11, 2022, restrictions on the entry of foreign tourists limited to package tours will be lifted. However, it is yet unclear when sales of the Kyushu Expressway Pass will resume. Announcement will be posted on our website etc., when sales are resumed.
還車嘅時候會印張紙俾你,裏面寫上你幾時去過邊啲IC,不過都唔會詳細睇就話OK俾錢

去之前最好計一計自己會去邊, 買PASS定唔買PASS抵
但疫情關係宜家所有高速公路PASS都無哂
之前見有人講話11月11號會有返, 但唔知, 無check
有冇租過OMOSHIRO d車?
有FK8 GTR S2000 Fd3s 新supra
特登plan左2日住佢野田本店附近玩兩日
睇下跟嚟條係summer 定all season 啦
summer 就真係唔得
all season 其實還可以
真係full
成田既租車公司執左好多,以前幫襯過3間都執左
可能我專揀d平車細既local store
上次去南九州,還車嗰陣張單水蛇春咁長
想問下ETC除咗Tocoo仲有邊間可以直接租埋卡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞