關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
係咪要做左會員先
無錯 好簡單填啲基本資料 片假名個啲就得
啱啱喺日本Toyota book 左,但冇得㨂雪軚同ETC, 我send email過去話要返雪軚同ETC, 佢要我我打電話去搞係咪即係迫我用返中文版訂
我都係12月去高山自駕游
ETC機本身toyota每架車都包,借ETC卡就要睇番你租車間舖頭有冇
揀舖頭時禁入去舖頭資料有得睇,到時去到舖頭租都未遲 / send定email去同佢reserve定

冬天雪胎就東北同北海道一定包
如果唔係上述地區,去到填揀買咩保險個版面,下面有得tick

之後再process落去佢會問你如果冇你tick左嘅設備點算
到時揀返有設備先租
我理解係: 第一個選項係冇設備都照租車,第二個係有設備就租車,第三個係租多個設備時要齊晒先租車
如果淨租雪胎就揀第二個,租多過一樣野就揀最後一個
Sor係我寫得太衰
只係30+28 2個喼
咁就好
3個人租車好老尷怕aqua太細
SENTIA/FREED就太大
同埋連雪胎租都差2萬羊都差幾多下
我都係咁… 3人3喼 唔知洗唔洗租大一級
Prius會好少少
原來係呢個位有得揀雪軚
cancel左之前個booking再book過先
不過我係一月中左右去四國同九州, 係驚高果D地方有雪, 如果佢覆我冇雪軚都係照租算
你指aqua 定sienta?
真係開番了HEP

Thank you for your inquiry.
We have reserved HEP for you along with an ETC card.

The optional fee is 7800 yen for 7days
後排可以6/4接埋,都坐到一個人
kep 呢
因為我3個人去都係帶2個喼30加28
所以唔接都ok
我上面問左啲巴打都放到所以都係aqua算
唔上freed 可以平2萬羊都食到1餐幾好了
一月頭去箱根同河口湖,諗住玩完箱根後先去小田原攞車去河口湖,玩兩日再係河口湖還車
有冇ching試過咁玩?係咪都只有toyota可以揀
tocoo! 個價仲貴過 toyota官網
nippon 河口湖店唔受異地還車
tabirai 冇result冇得咁樣租
仲有冇其他好啲嘅選擇?
我就係跟左揀第二個,但confirm booking 果時就無左雪軩 ...
我之前揀第三個,直頭成個booking 唔成立
wagon?
book 果時係咁

隔一日confirm booking 就無左雪軩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞