關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
揀咗hybrid 車, 希望d 車新d
保險同 ETC 都有包

下個版面會show 埋價錢
放心啦,Orix 冇問題
到底pass 幾時先開賣
budget / orix 會點揀
Budget平d orix 大間d
你一二月去北海道 就好難搞
無雪鏈 隨時炒車
雪軚一樣會甩尾
諗住北陸咋都死
唔好亂扭軚,停車一早慢brake
急剎係停唔到仲有機會甩尾
Tocoo!有冇伏
我租6日連保險同unlimited pass 先7萬羊
Budget 車+保險就6萬羊
其他toyota orix times 車+保險就已經成7萬羊
見到tocoo個價錢低到有少少癲
Tocoo 係agent/broker 黎
拎個平啲嘅價其實好正常

仲有人幫你同車行做聯絡,好user friendly 架喇

係咪unlimited pass 未收
仲有code 平多1000 羊
我而家揸緊嗰㗎Yaris Hybird只係行咗5000公里,但係已經俾人刮到花晒
就係包埋先覺得恐怖
因為佢係推薦左budget car rental比我
我上左budget官網睇佢車+保險就6萬
但係Tocoo係包埋個18300羊嘅unlimited pass 再齊保障都係7萬羊
咁我先上嚟問下會唔會中伏
平到有D得人驚
我睇慣左tocoo 個價 而家覺得出面好貴
Ching有book過?
如果OK冇問題我book Tocoo好過
平咁多
19年去名古屋用過
正常
點解個個都咁驚雪地揸車
洗撚雪鏈咩,有雪軚大部分情況都ok
highway 大部分車都仲係行緊130up
山路唔好dup 重break
基本上都係咁揸
如果雪地揸車有你地講到咁危險
人地一早ban 左冬天比人揸車啦

利申有次係白川鄉高山果頭深山
一下重break 差d 自炒+自轉
拎到個感覺自救到就無問題
Feel今次有好多人呢兩年考到車牌
第一次渣車就係去日本自駕
喺香港有日日揸車, 應該handle 到唔會hi 花佢d 車
想問nippon租車, 揀咗安心course+免責補償制度(CDW), 係咪已經齊晒要買既保險?
應該係未試過, 但周圍嘅人講到好危險姐
我都唔明

北海道冰天雪地,我真係冇見過私家車有裝雪鏈 🤷🏿‍♂️ 裝得雪鏈都係巴士貨車
唔係要甩p先拎到國際牌咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞