關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
我係香港Toyota rent a car 訂左出年1月
尋晚我login 上去睇佢個status已經確認左, 但未有email
咁係咪即係ok左了?
好似咁
會收到 mail

柒咗,梳,呢個先係

明白
我想confirm 多次佢租車已經包埋保險?
同埋你有無買埋個NOC?
仲有個4驅大約會加幾錢架? 我見佢而家無計到錢, 係咪到時收車先俾?
梗係有啦,要全包嗰隻,呢啲錢唔好慳。4WD 租車時已經要揀埋,會即時計俾你

即係呢個?我見佢已經寫係包左你果個BOOKING既免責補償制度
https://www.toyotarent.hk/rentcar/rentcar_fare01.html
你個價係包咗免責補償,但唔包 NOC 呀
仲有樣嘢要提提你,暫時啲租車錢公司好似仲未有 pass 賣,你睇吓你嘅行程有冇需要,有嘅話睇吓租車公司遲啲有冇得補返
我買埋架喇, 550Yen 1日, 計左落總價到~
呢樣我都有睇過
佢明明有寫公路Pass, 但又無位俾我買, 先知而家好似未有得買
不過我睇過暫時路程, 上高速應該唔太多, 所以應該無pass都ok
Etc card 呢?
舊時係攞車個時先問你買唔買

如果服務好d佢會問埋你想去邊,再同你計埋數你買唔買好咁
都有呀, 330Yen 租借費
到還車時佢check ETC用左幾多再收我錢丫麻?
希望1月已經全面Resume有番晒呢啲服務啦
我應該好需要佢幫我計埋既服務
Yes,上次九州七日,張單水蛇春咁長
我好土炮,自己跟返個行程逐條路 check
好緊張, 第一次日本自駕
清今次去邊?平時喺香港有冇渣開車
香港有租車揸下,但唔係成日
我1月去東京+河口湖+箱根 報復式浸溫泉
慢慢享受,同香港揸係兩回事,如果真係落雪,唔好心急,安全速度揸,留多啲時間剎車,揸實啲堂軚
謝謝巴打
Times 都有日/港版?我上果間無指定車款,係個價錢同類別隨機一款車
有呀,日網做會員仲會平啲,下次可以睇睇
死啦
佢覆左我Sienta 無4驅同冬季軚?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞