關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
想問下1月河口湖想租車,果段時間洗唔洗特別要冬季options? 會揸番去新宿還車。

利申:第一次日本自駕遊。。
點解無乜人講orix,租過幾次都唔錯,車唔舊
雪地開車,最緊要唔好大腳俾油,又唔好大腳踏brake,要比平時預長距離輕力踏,雪胎係基本,特大雪就落鍊,不過咁大雪就去邊都無mood
之前租過Times同Nippon都係book完, 再email間鋪頭問, 會報價比你同幫你訂定
雪呔嗰啲你可以去到租車嗰陣當日情況決定都得 佢哋嗰邊可以加錢或者免費幫你整

如果唔係啲咩特別大日子或者連休前三四日都可以租到車
自己就用開times 邊度都可以租到車仲要二十四小時拍卡就用得
岩岩睇times 雪季免費雪軚冇包愛知縣
要另加萬幾日元 趕客
落地租車個下即刻幫你換到?換軚應該都要啲時間
Okk car應該就不了 貴少少睇下揸fit仔個類
要睇當日嘅情況 如果見你係外國人冇揸過雪地佢都唔敢俾你揸上街啦 雖然都話有保險
去rakuten 日文版租車網rental car
有得tick snowtire
係,性價比都唔錯
スタッドレス
tick呢個就ok
所以我咪想問下福岡1月使唔使雪軚?
一tick左就全部冇得揀可能愛知縣冇雪
福岡唔使
ok thx
Toyota default有雪呔
乜唔係太大力先會跣呔咩
same here
但我發現 ORIX官網有得揀 你可以試下
睇官網雪胎只限特定地區係標配
名古屋唔包
邊間啊?
格價會多d車wo
一tick雪軚 就全部option冇哂
Toyota係 可能要搭車上去拎車 好反智
我記得啦
中部國際機場得好少租車店,因為車店係要租機場入面既鋪位,而且特別貴,唔似得成田/新千歲咁係接你去租車鋪拎車咁,但係我之前都係租到times有俾雪呔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞