關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
搞到咁複雜 上是但一間租車網 入攞&退車地方 揀是但一架jazz lv 免費包冬季軚 揀最平嗰間都完全冇問題 落住雪結曬冰都係咁揸 有錢就租貴啲 驚就唔好揸 上到高速牌寫100 個個揸140以上 你咁驚揸撚咩
我租四日成田機場攞車六本木還車,最貴保險+ETC卡,有5% off (唔知點解) total 2820 HKD
我睇Facebook原來由星期二開始日本都有交通警BBQ唔知係咪知道又有自駕遊來
係咪都係喺Toyota Rent a car 度租?
Times oirx nippon
唔平wo
Tabiral 日文版租車好平
落雪渣會唔會好危險?之前去都係買pass。今次太多人想租車落雪鏈。渣起來會唔會好難搞?
雪軚絕大部分環境已經夠應付,除非你揸大巴貨車。
我諗都可能幾架7人車咁樣
係怕第一次渣雪地怕易跣 低溫難撻車呢啲情況發生
冇意思,呀sir見你外國人+國際牌就會叫你「slow down」再問你「go where」,教埋路咁指你行邊條路走。如果係停路肩,重會幫你截埋車俾你出添

利申:係日本俾老隱捉過幾次,次次我都係sorry sir同thank you sir就走得
超幾多先會影相?
有次北陸自動車道應該限80定100

我行140就閃燈追我
正常環境正常情況雪軚已經夠啦… 俾條鐵鏈你都未必識裝拆…

係會易跣啲,要留多啲時間剎車,安全車速就冇問題
呢個係真,我細佬試過
好多都係平時冇揸開車, 雪藏牌問多兩句姐, 可以理解既
令我諗返起紐西蘭限50 我渣130 個警車伸手出車叫我慢啲
12月頭去名古屋, 揀咗orix 租, 見呢度無人提呢間, 有無伏?
好似有機會冇外語導航
之前去北海道都係用佢 個人覺得幾好 車新啲Staff又識英文
orix 有得揀雪胎
當年去YOSEMITE滑雪, 成地冰都冇用雪肽
不過你要當冇BRAKE咁揸, 因為某些時候真係落BRAKE都停唔到

想問下個價係包左保險同ETC未?
因為我試左揀冇保險同唔ETC個價錢都冇變到
勁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞