關於冬天日本租車問題

1001 回覆
4 Like 54 Dislike
咁又唔算超好多
fuk 想有雪都難
Yxxr car 一還車好快就回番, 佢好處係按金少, 好似無記錯幾千蚊
Flyxxx auto 就多啲按金, 還車退70%, 2個月後過埋尾數, 但我都要追佢幾次先過到
越近首都d 人越快,我唯一北陸返名古屋,140 都要行返慢線俾人過
其實我係想問租車邊間平姐有冇伏
唔係一定要雪軚
因為之前有巴打講左唔使雪軚都OK
日本 agent, https://www.rental-car.jp

自己搵搵

中古車,3000連保險一日我都租過
日本揸車最舒服係冇左d快線L

就算係d雙線國道,你揸得快,前面都會入讓車處或者打左燈俾你爬頭
好好笑
希望疫情之後啲人唔好去日本做快線撚 過完車好去返左線
無etc又真係唔方便
試過一個人自駕遊
成日要拎定現金散紙
去到比錢位先知要幾錢
隔離又無人幫
其實可以碌卡
咁又唔係,我國道成日俾貨車佬頂住,爬唔到頭,行 60, 北海道 highway 呢,一小段可爬頭,d 慢車又唔收油,過唔哂d 慢車,都幾煩下

其實見到有車,自己醒水行返慢線la
福岡冬天都無雪

不過落雪地方唔使雪軚
你聽人講 就on9
咩呀,成日高速上落咩? 我d cheap 雞公司,10間有9間冇 etc 借
thx!
我諗你好難搵到黑店,我朋友都係租中古車,3000一日,租單車都唔止啦!

還車時,老細最關心佢坐幾點飛機,唔係關心架車有冇壞!
好撚多人揸車唔望後鏡
但ETC會有休日折扣架喎

行一轉都回返ETC個本

未計你如果買Nexco d Pass就一定要租埋ETC

咁唔通可以你可以知識幾時落雪咩
又唔係100%會落
加上依加D租車公司連揀都冇得揀呀
最後決定係Toyota HK代理租車,佢寫72小時覆,一般等幾耐?
想問埋因為未有CEP賣,我用Navitime睇定公路幾錢左右,佢會寫正價同ETC價
係咪即係無express pass 既情況下,我用ETC係會有折扣價?
4友rav4 , 巴打你四友得4個handcarry?
定諗住攬住個backpack 玩七日
ETC點睇佢幾時有折?定係用ETC一定有折?
即係咁,有etc 借都係大公司,租車貴d, 未必回本咁解

又要睇下你行幾多 toll ? 好多時,差果20分鐘,我會行 free
休日 一定有
總之就係用etc一定抵過你用現金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞