屌呀,乜原來以前男女升中學會分開兩條隊!?

451 回覆
487 Like 66 Dislike
香港教育制度目的係訓練聽話嘅奴材
女權撚呢個時候就會扮睇唔到
你根本都睇唔明我打左D乜
不過都預撚左
入中學分開計咪令到本身入到好中學既女仔因為分隊入唔到好中學,廢D既男仔可以有更好既教育囉
而家係講緊後果呀
到左考大學或者搵工,有制度優勢而讀到好中學既男仔咪會有優勢,一直滾雪球落去,咁你都睇唔明
同埋唔好再用體能測試之類既野黎打稻草人
宜家用體格黎區分你接唔接受到良好教育咩
其實讀書是訓練啲機器人服務有錢人
我情願我仔女有獨立思考
識適者生存
傳統上兩科語文一科數學做主科,男仔平均黎講好難贏
入中學同一條隊咪令到本身入到好中學既男仔入唔到好中學,冇咁大potential嘅女仔可以有更好既教育囉
而家係講緊後果呀
到左考大學或者搵工,有制度優勢而讀到好中學既女仔咪會有優勢,一直滾雪球落去,咁你都睇唔明

睇連登仔回POST既水平就知點解男人讀書廢過女人
唔好講了
小比心上面隻癲雞狙擊
男女分開計完數 女人有著數就合埋條隊玩 冇就分開男女計
女人學咩人讀書
番屋企湊仔
呢樣真
見到幼稚園小學啲細路女
幾撚活潑
點解女多於男要用負數表達
係咪性別歧視?
OK支持
本身香港已經女多男小 同齡女生普遍成績又好過男生
收皮啦 垃圾wordcel

A test is biased against a group if it underpredicts the group's performance
有優勢就要公平

無優勢就要讓女性

這就是大部份女權分子既堅持
著咗咩數?
咁姐係體育男女分開都係女著數?
唔分隊嘅話
應該要一齊考埋體能
平衡翻男人語文能力差d
同埋將core 歸入M1/M2
想讀文史哲商嘅就考M1
想讀科工醫嘅就考M2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞