屌呀,乜原來以前男女升中學會分開兩條隊!?

451 回覆
487 Like 66 Dislike
佢係想講個制度冇尊重到男女天生發育差異,即係男性較遲發育

就好比女廁通常比男廁多啲廁格,係因為男女天生有差異,冇辦法用尿兜。

男女升中排同一條隊就好比男女廁一樣廁格數,分分鐘仲要啲女用尿兜屙尿,漠視男女差異
咁不如22歲先去讀大學啦
識大把人讀幾年i大,都係呢啲歲數先上u
到時輕鬆讀。
未發育完真係唔好勉強自己去讀,比唔過人地就係比唔過人地

至於phy chem bio用英文讀
唔係呀,大把band 2學校用中文教
我學校同班仲分中英文組,我bio中文讀,phy chem英文讀
AL 3A DSE咪一樣3科5**
3科5** 英文3都一定入到三大
同埋係你地話架嘛 UE好撚難DSE英文好易嘛
咁點會UE E DSE無3
又係自由之子隻奶台狗
依家大學畢業女性未來轉全職家庭主婦嘅主例係好低,25%都無。你拎呢個point就已經係50年前都有得講,依家香港社會咁高壓,人又求向上,無樓就買樓,無工人又請工人無車就買車,好多家庭都係會男女都全職工作。

而既然男女發育差異咁大
我認為男女校要取消,徹底分做男校女校獨立教育
由小學到大學都完全分開,
咁岩出生率下降,就快到人人可以讀大學嘅年代,
課程設計到考試都完全因應男女能力而遷就
完美。又唔洗殺校喇
又想去台灣做港蝗
咁可以點?本身教育制度就唔係幫某一個姓別,而係要符合番社會就職年齡,男人發育慢,慢到要等幾耐?20歲先考中學?你俾男女分隊考一樣係冇尊重到一班原本入到好中學既女仔喎。社會本身都已經係重男輕女,同工不同酬,男人考試自己考得差宜家重要扮可憐
柒撚到要搵人貼舊POST黎圍爐取暖
重要唔敢直接回我,真係懦夫黎
洗唔洗摷埋我小學遲到D野上黎講呀柒頭
人做男人,你做到成隻狗咁
比我撚到縮返入老母個閪又要伸個龜頭出黎
廢柴
輕斷食唔係標奇立異減肥法 一日三餐先係違反自然規律
https://lih.kg/2698184

屌你老母係度講乜野一日三餐違反自然規律,比人當小丑指住黎笑
你現實係咪冇朋友
望到你都慘
同埋搵舊post嗰個唔係我
可能你條傻閪癲狗太出名
我望到你仲慘上連登都要上到成個懦夫咁
每一秒都要人附和圍爐取暖
肉酸到你你讀書果時係咪去廁所都要人陪果D kai子黎
駁到我未呀柒頭洗唔洗call你老母返黎幫手正評
一日三餐先係違反自然規律屌你老母
輕斷食唔係標奇立異減肥法 一日三餐先係違反自然規律
https://lih.kg/bbDLmcU
你條弱智連我講嘅point都未回應到就想人覆你不過算啦 癲佬白卡係唔會識聽人話 blocked 88
你有咩point呀?睇過?
一日三餐先係違反自然規律

唔夠人講就block,唔怪得比人話阿叻上身,傻閪
返去搵你老母訴苦啦縮頭烏龜
呢樣先係最撚仆街 要絕對公平就全部絕對公平 相對公平就全部相對公平
男女平等現實變咗女權自助餐 成個社會大部分人都視而不見 賤種到
真係勁仆街
其實基礎教育唔應該係競爭關係
比班細路仔一日到黑操TSA/學能測試推理題真係幫助到佢哋成長?

不過東亞教育乃至成個社會都係咁
分得banding已經注定咗要玩內卷
因為回歸後向上流動機會越來越少
咪要你地班細路不斷競爭內捲
其實成個社會冇得益

而家d人移咗民、出生率又低
學生少咗咁鬼多
基礎教育再搞咁鬼苛刻d人彩你都有尾
方便控制
所以香港教育真係垃圾
出唔到人才先係正常
變到人才個d係奇蹟
正解

好似喺中國呢個地方教育從來都只係維穩
比途徑你哋上流
但極大程度限制名額
知識同現實割裂
等你班人掛住背書唔會作反
仲可以大條道理屌啲窮人係自己冇本事唔努力
又拉其他野黎講
而家分隊係用中學做起點拉返大家起步點一樣
過左中學男仔追返啲考大學果陣先再比過
人地本身個制度已經做梗又問等到幾時係做乜柒

咁畢左業搵工係咪分番隊先
你中學要求分隊,要公平
結果廢D既男仔就入到好D既學校,有好D既教育
出黎就易D搵好工,咁到時搵工係咪分隊?請人係咪分隊?
本身入到好中學既女仔因為分隊入唔到好中學,畢業搵工唔夠入左好中學既男仔爭,咁又公平?
讀書就要求人數一比一要公平,去到職場又唔係一比一喎
結果你中學就用制度優勢去屈人機,有良好教育
講到尾即係輸打贏要
你諗清諗楚先好回我,我唔會再解釋一次
係囉,鳳係男嚟㗎,兒登仔真係唔識
巴打好波
而家講梗係因為早期唔係相同條件競爭要分開計
個目的唔係話為左要做到一比一
一比一係方法唔係目的
你咁都撈得亂理解能力咁差好難傾架喎

咩讀得好啲同廢啲
但評核標準連起步點都已經唔一樣
會唔會有男仔考有體能測試既工過唔到男仔個standard就話明明我勁過個女仔點解佢入到我入唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞