屌呀,乜原來以前男女升中學會分開兩條隊!?

451 回覆
487 Like 66 Dislike
失敗唔夠人講就圍爐要用群眾壓力
洗唔洗打電話俾你老母call埋你D親朋戚友上黎幫手正評你呀
上網討論都咁撚細膽肉酸到
你潛水收皮都冇咁柒,要乞人幫拖
你係咪果D食飯都要人陪既柒頭黎

宜家問你呀
既然分隊入中學,咁點解唔分隊請人先規定所有公司請同等數量男人女人先
咁咪分兩條隊 男同男鬥 女同女鬥
有乜野唔公平?
生活小知識

唔好同on9嘈你啱你啱
咁你又回傻仔
唔夠人講就扮豁達廢撚到
一個point都駁唔撚到
真野講出黎得唔得㗎
你上面嗰啲所謂point連基本邏輯都搞唔掂 覆你托柒 仲聲大大周圍挑人機我無聊得滯先覆多你兩句 你繼續吠啦傻閪
即係駁唔到啦柒頭多多藉口
又話唔回結果又回死傻仔
冇料又學人上黎挑機,講兩句就現哂形
睇你個死款平時一定係扮撚哂野以為自己好撚醒咁
點知比我撚兩野就見真章

宜家問你呀
既然分隊入中學,咁點解唔分隊請人先規定所有公司請同等數量男人女人先
咁咪分兩條隊 男同男鬥 女同女鬥
有乜野唔公平?
"biased predictor"
真人真事

以前鄰居有個細路,男仔,好俾心機讀書,乖仔,小學成績幾好。但到佢升中學個年就俾條八婆改左分隊,明明大佢一兩年既男仔都入到band 1, 佢用更好既成績只係得一堆band 3揀,然後同年身邊既女仔順利飛哂入band 1。

之後聽好多故事都係啲人要靠關係先送到個仔入band 1, 或自己既母校。更冇錢既,直接送去國際學校讀。

呢個細路屋企人奈何冇咩人脈,入左啲濕鳩band 3. 努力左咁多都係白廢,明明身邊既人話佢得點知得唔到,佢覺得自己冇用自暴自棄,群黑社會, 之後結果你明。

因係屋企有人脈有錢既細路當然因為有好既教育資源 愈黎愈好,外國名牌大學又上到,又搵到自己既前途。但你估咁多人有錢?

以前不時都見到個細路屋企人,個樣都好愁冇咩希望咁,唔知依家係點。

分隊未必係公平,好似有巴打話齋芬蘭等國家有更好既制度。但至少男女心智發育有差別係一早都有既科學研究,點解無視左咁。如果你係受呢個制度影響左既男性,你要覺得記住 胡紅玉 呢個名。
On9覆緊乜?
咪讀英中讀band 1囉
如果講到男女發育差異係咁大,咁1月大B同12月細B同場考試又點睇?
佢地之間可以話差距成1歲咁多,個世界無絕對公平,只有弱者先會同人講公平,
得罪講句,你成績係好混排都唔影響你,成績唔好入到Band1咪又係借制度優勢,
所以改變個制度本意無問題,我覺得問題反而係教資教材嗰邊出事,
講返轉頭就係唔知點解幼稚園同小學男教師既比例係咁低?
成個幼小教育本身就係向女性傾斜,即使男校,搵個男既入去教都好似驚變態佬咁,
結構早就係女教師出卷女教師審題,剩係一個作文可以DQ晒你班毒撚,字醜都話扣分,
不過每次見到哩啲Post,都會覺得響度回應嗰班女拳自助豬閪好撚煩,
負評我嗰班經歷過第一屆混合派位未
唔好成日覺得人吹水先得架,睇下當年報紙啦

藍田有阿婆係馬路俾車撞到 成隻腳碎鳩曬
https://lih.kg/uhpQnwX
我都諗緊
當年唔係公開架咩?點解篇文寫係不為人知
佢記錯定我記錯
真係傻閪癲狗嚟
遲早變曼德拉效應
但生完仔就變弱智
最大問題係
非母語情況下
女性對學習語言既能力多數比男性好
一放大到同齡層到幾萬人
男性升中個下輸咗已經人生已完
唔好同我講咩努力就得
唔比人踢入黑社會同打已算萬幸
但機翼的而且確唔會產生到動能做推力
咁樣諗又真係魚鱗比較合理
食撚屎啦你
芬蘭小學升中都係要睇校內成績爭中學學位

當然人地將初中果3年拼埋落小學,所謂既中學已經係高中(瑞典丹麥都係咁差唔多)
魚鰭都冇乜(兩邊)
主要推動力係條尾
女權:唔夠
高登年代已經講
香港教育 甚至政府都係咁反智

無視左男女發育分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞