嚟到英國一年,仲係賣緊眼鏡之你問我答 (1)

597 回覆
113 Like 11 Dislike
唔正常啦,不過呢個似係鏡架面唔夠彎,較吓就搞掂

hoya變精工?何解呢?
你嗰副咩架?
等我格下價先
精工係咪無Hoya同Nikon咁好呢?
又唔會
精工依家都係用Hoya嘅coat
nikon就用essilor嘅coat
essilor 有Azio SV同Eyezen ,兩隻都有essilor嘅freeform設計
eyezen就加埋wavefront technology 同抗疲勞
巴打有d野想問你
我係英國想配鏡片 佢間野有 Essilor Hoya Zeiss 揀

但係我揀唔到邊隻好 佢好似想我揀Essilor多d,淨鏡片£350 hoya好似話£300

聽人講Zeiss會冇縮眼問題 其實係咪真? 我近視都7.25 散光1.75 我最關心係縮眼問題 Many thanks!
去眼鏡post問啦
(眼鏡撚交流討論)貼你副眼鏡 22
https://lih.kg/3145708
點都會有睇落縮細嘅問題
只係Hoya /Tokai/Nikon DAS同蔡司clearview將鏡片邊緣嘅度數㩒低咗(因為如果戴住眼鏡望到咁邊,真係唔需要做咁足)咁就做到減薄嘅效果
依視路有冇咁易花,1個星期用水清潔都有幾道花痕...
拎返去換
岩岩去舖頭佢幫我送返去廠到..
下次都係配D冇咁易花..
未必關你事,可能送嚟已經有微花
唔係,左邊鏡每1日就多1條痕,唔係髮絲痕,係一條好短但好深好明顯係鍍膜花左果種
你搵咩抹
眼鏡post 個個買貴框
請問巴打3000蚊 budget
想要靚D嘅鏡片 普通黑框
係咪去速食店好過?
冇,用水沖之風乾

返工果時都冇事,夜晚再沖水就發現多左條痕
就算用眼鏡布係鏡有塵既情況下抺都係出髮絲痕,冇乜可能會有咁深咁短咁明顯既痕出現
想問下巴打 知唔知英國有無得配Tokai鏡片?
因為係香港帶開東海防藍光鏡片 怕係英國會配唔到

因為工作需要 要抗藍光而唔會偏黃既鏡片
所以咪好奇你用咩抹
深短同明顯嘅痕唔係抹出嚟嘅痕跡,係撞到嘢刮傷嘅痕跡嚟
唔好就咁風乾,用布印乾水會更好
因為乾咗有水痕嘅話都難抹
英國有Tokai lens
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞