嚟到英國一年,仲係賣緊眼鏡之你問我答 (1)

597 回覆
113 Like 11 Dislike
呢個post唔係咩搵唔番佢個post
唔係啦我都未同佢共事過,唔識佢
不過業界規矩係會比返度數你,可以放心去問

咁樣的
呢種真係難搞,因為呢種有好多唔同size
係咖,不過jins/zoff/egg狗也不屌

明明間間價錢差唔多,唔日點解要幫襯呢幾間
都唔好講呢幾間嘅鏡架質素差過owndays(個人經驗)
你試過較眼鏡比鏡圈𠝹損手嘅話,你都唔會想其他人中伏
我喺英國賣眼鏡喎老友,又唔係做owndays
我諗我以我自己中伏嘅經驗推介巴絲無問題吧

我想講,我就係唔鐘意極權同埋共產黨,呢樣2014之前已經係,仲有Zoff/egg嘅眼鏡有幾難較同易爛,我諗求其問一個行家佢都會答到你囉

仲有,去到2023年港共都仲日日同的地分緊黃藍,你咪去問比於超卡超瞓醒未囉
幫襯個垃圾仲想搵返佢
清我剛剛買咗副gear glass 類似潛水鏡的(打波用)100pound,原來好易出霧氣點捕處
巴打想拎返度數啫
其實好似英國咁,驗眼要收錢,驗完眼會比返度數你都幾好呀
條垃圾點會肯畀, 佢只會話淘寶影響呢代嘅人嘅價值觀
佢自己都知道朵臭, 主動叫admin del哂啲post
個人認為,如果覺得人地爭生意咪自己做好d囉
同屌票撚一樣,d票你嘅咩

好似早排見佢晒過自己喺英國嘅生活
我就無佢咁嘆了,做到隻狗咁
扮黃加埋醫療券呃埋呃埋咁多錢, 梗係嘆
係呀應該都係托人喺香港買算
呢隻英國真係好少見
巴打想問下1200度近視 300度散光
推介邊款鏡片呢?
有冇巴打知唔買鏡框 齋買鏡片邊度最抵 想買hoya 1.74雙非
最抵真係答你唔到
唯有格多幾間
要靚嘅一定係東海1.76雙非
要平嘅只有玻璃可以揀
唔該巴打!
除左東海仲有無其他鏡片好? 好似唔係間間都有東海
去到呢個度數,都係1.74鏡片嘅天下
咁深度數唔係間間都做到雙非球面

如果係打磨技術可以考慮Zeiss clearview blueguard或者essilor blue uv capture(我唔太肯定azio sv/eyezen做唔做到)

Hoya 同nikon雙非都唔錯,不過貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞